Ana Sayfa Apple iCloud nedir? Nasıl kullanılır?

iCloud nedir? Nasıl kullanılır? [Sihirli Elma Özel Video]

6
iPhone alarak bizce güzel bir karar verdiniz peki sadece iPhone alıp kullanmak yeterli mi? Apple ekosisteminden nasıl daha fazla yararlanırsınız? Telefonunuzdaki verilerine bilgisayarda kablosuz şekilde erişebilir misiniz? Bunların hepsinin ve daha fazlasının cevabı videomuzda.

İyi seyirler dileriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


6 Yorumlar

  1. iCloud Yedeklemede uygulamalar fiziksel olarak iCloud alanınıza yedeklenmez. Uygulama adı ve sürüm bilgisi tutulur. Yeni telefona yedekten dönme durumunda bunlar telefona Apple sunucusundan yüklenir.

    • Güzel bilgi teşekkürler. iCloud’dan manuel olarak verilerinizin türünü seçip açtıktan sonra bir daha iCloud Yedeklemeyi açmaya gerek var mı peki sizce?

      Mesela fotoğraflarım, whatsapp konuşmalarım, kişilerim, notlarım hali hazırda açık bir daha yedek almanın anlamı nedir peki bu durumda? 50GB alanı daha etkili kullanmak için yedek almaması daha iyi değil midir?

      Hele helke uygulamaları da yedeklemiyormuş ben onu zaten satın alınanlar kısmında görüyorum bu ayrımı anlayamadım bir türlü ve kullanılmamasını öneriyorum sizin fikriniz nedir bu konu hakkında?

      • iCloud ile eşzamanlananlar zaten iCloud yedeğine dahil edilmiyorlar. Bu nedenle gereksiz yer harcama gibi bir durum yok. Örneğin benim iCloud yedeğim 500 Mbdan küçük. Tüm ayarlarınız, şifreleriniz yedekleniyor. Yeni bir telefona veya telefonunuza sıfırdan bir geri dönüş durumunda yedeklediğiniz ana geri dönebiliyorsunuz. Tabi geri yüklemeyi beklemek durumundasınız. Satın alınanlara girip tek tek tüm uygulamaları indirmek zorunda kalmamak da kolaylık olacaktır. Ayrıca sıfırlamadan sonra yine tüm uygulamalar için bildirim yetkilerini tekrar vermek gerekiyor ki bu çok sıkıcı bir durum. Benim en çok hoşuma giden tarafı ise, iPhonumu şarja taktığım her gün otomatik yedek alması, iTunes uygulamasını açmak zorunda kalmıyorum.

  2. icloud engin bir deniz ve bir çok kullanıcı verimli kullanamıyor. Bu tarz Türkçe videolar çok değerli.

    Bundan sonra çevremden abi şu nasıl yapılıyordu diye sorana videonuzun linkini göndereceğim 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz