Ana Sayfa Haberler Apple’ın En Büyük Satın Alımları

Apple’ın En Büyük Satın Alımları

0

İlk satın alımı 1996 yılında NeXT Computer ile başlayan Apple, 100. satın alıma yaklaşıyorken sizinle şimdiye kadar gerçekleşmiş  en büyük satın alımlara göz gezdirelim.

Tarihsel olarak gözden geçirdiğimizde Apple, bakış açısını bilgisayardan akıllı telefona çevirirken bünyesine pek çok şirketi kattı. Yıllar geçtikçe kendi ekosistemini genişletmek adına bu konuda büyük miktarda harcamalar gerçekleştirildi.

Apple’ın en büyük 10 satın alımı

En büyük 10 satın alımı sıralayacak olursak 10. sırada yapay zeka yeteneklerini geliştirmek adına Turi, arama mimarisini geliştirmek adına Topsy Labs ve en son satın alımlar arasında yer alan yapay zeka şirketi Lattice Data 200’er dolar karşılığında Apple bünyesine katıldılar.

9. sırada iPhone 5S ile başlayıp günümüzdeki iOS,macOS,watchOS ve tvOS’teyer alan ve pek yakında piyasaya sürülecek HomePod’da da yer alacak Siri isimli akıllı asistanı geliştiren Siri isimli şirket bulunuyor. Apple, Siri’yi 2010 yılında 250 milyon dolar karşılığında bünyesine kattı.

8. sırada Apple’ın haritalama özelliğini geliştirmesi adına 2009’da Placebase ve 2010’da Poly9’ın bünyesine katılan C3 Technologies isimli İsveçli girişim bulunuyor. Apple, bu satın alımı 2011 yılında 273 milyon dolar karşılığında gerçekleştirdi.

7. sırada Quattro Wireless isimli mobil reklam ağ operatörü bulunuyor. Mobil platform üzerinden daha büyük gelir etmek adına bu satın alımı gerçekleştiren Apple Quattro Wireless’ı 2010 yılında 275 milyon dolar karşılığında bünyesine kattı.

6. sırada Apple’ın mobil cihazlarda düşük güç tüketimine gösterdiği ilgi sebebiyle satın alınan PA Semi bulunuyor. Apple, PA Semi’yi 2008 yılında 278 milyon dolar karşılığında satın aldı.

5. sırada Apple’ın Apple Pay isimli ödeme yöntemini geliştirmesi amacıyla satın alınan AuthenTec bulunuyor. Apple, Floridalı parmak izi okuyucusu şirketine 2012 yılında 356 milyon dolar harcadı.

4. sırada Microsoft’un Kinect’i güçlendirmek için kullanılan PrimeSense isimli 3 boyutlu algılama şirketi bulunuyor. Apple, iPhone X’da bulunan FaceID teknolojisini geliştirmek adına PrimeSense’i 2013 yılında 360 milyon dolar karşılığında satın aldı.

3. sırada Apple’ın ilk satın alımı ve kurucusu Steve Jobs’un görevine geri dönmesini sağlayan NeXT Computer isimli yazılım geliştirme şirketini 1996 yılında 400 milyon dolar karşılığında bünyesine kattı.

2. sırada Apple’ın flash bellek bileşenleri ve çoğu Apple ürününde bulunan önemli parçaların üretilmesi için işe alınan çip mühendislerin büyük bir çoğunluğunu alınmasını sağlayan Anobit Technologies isimli girişim 2011 yılında 500 milyon dolara satın alındı.

1. sırada Apple’ın müzik servislerini geliştirmesinin yanında kulaklık, hoparlör ve ses sistemi de üreten Beats Electronics 2014 yılında 3 milyar dolar karşılığında Apple bünyesine katıldı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz