Ana Sayfa iOS App Store’daki uygulama ve oyun fiyatlarına zam geliyor

App Store’daki uygulama ve oyun fiyatlarına zam geliyor

2

Apple, Türkiye’de App Store’da yer alan uygulama ve oyunlara zam yapma kararı aldı. Peki, bu zam kararının altında yatan sebep ne?

Türkiye’de uzun bir süredir yurtdışı alışverişlerinden KDV alınacağı söylentileri dolaşıyordu. 2018’de geçerli olması beklenen bu karar için ilk hamle Apple’dan geldi. Apple, Türkiye App Store‘unda yer alan uygulama ve oyunlara tam %18 zam yapacağını geliştiricilere gönderdiği mailde belirtti.

Uygulama ve oyunlara %18 zam

App Store’daki uygulama ve oyunların yanında uygulama içi satın alma seçeneklerine de yansıması beklenen bu zammı direkt olarak Apple’ın yapmadığını, KDV’den dolayı bu artışın gerçekleştiğini belirtelim.

Bu hafta içerisinde yürürlüğe girmesi beklenen %18’lik zam sonrası; 24,99 TL‘ye satılan bir uygulama/oyun 29,99 TL‘den App Store’daki yerini alacak. Zam dalgasından etkilenen ülke sadece Türkiye değil.

Apple, Ermenistan‘da %20, Beyaz Rusya‘da %20, Suudi Arabistan‘da %5 ve Birleşik Arap Emirlikleri‘nde ise %5 zam yapacağını açıkladı. Yeni zamlar uygulanmadan, istek listenizde yer alan uygulama ve oyunları almak için elinizi çabuk tutmanızı öneriyoruz.

Son olarak bu zammın sadece App Store’da geçerli olduğunu, Apple Store‘da satılan ürün ve aksesuarlarda henüz bir fiyat artışının söz konusu olmadığını belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Zam gelecek diye 2 uygulama aldık daha gelmedi şu ana kadar.Film uygulama falan alınacak ne varsa almak lazım 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz