Ana Sayfa iOS Face ID, iOS 11.3 ile aile satın alımlarını destekliyor

Face ID, iOS 11.3 ile aile satın alımlarını destekliyor

0

Yakında sunulacak olan iOS 11.3 güncellemesi ile aile satın alımlarında artık şifre girmek yerine direkt Face ID’yi kullanabileceksiniz.

Apple, geçtiğimiz yıllarda aile satın alımları özelliğini iOS ekosistemine eklemişti. Aile satın alımları özelliği sayesinde; özellikle çocuklu aileler, çocuklarının satın aldığı uygulama, oyun veya uygulama için satın alma seçeneklerini iPhone veya iPad üzerinden onaylayıp, ödeme işlemini gerçekleştirebiliyordu.

Ancak bu özelliğin iPhone X ile gelen Face ID ile desteklenmediği ortaya çıkmıştı. Aileler, çocuklarının aldıkları uygulama ve oyunları onaylamak için her seferinde şifre girmek zorunda kalıyordu. Bu sorun ve şikayetler karşısında Apple tepkisiz kalmadı ve Face ID‘yi aile satın alımları işleminde kullanmak için düğmeye bastı.

Aile satın alımları için Face ID kullanabilirsiniz

iOS 11.3 Beta 1 ile artık aile satın alımları için şifre girmek yerine direkt Face ID’yi kullanabiliyorsunuz. Satın alam işlemini onaylayacağınız zaman karşınıza “Aile paylaşımı için Face ID’yi etkinleştir” uyarı ekranı çıkıyor. Dilerseniz bunu etkinleştirip Face ID’yi kullanabilir dilerseniz de yine şifre girmeye devam edebilirsiniz.

Mart ayı içerisinde herkesin beğenisine sunulacak olan iOS 11.3 güncellemesi ile bu özellik ile birlikte farklı yenilikler de sunulacak. iOS 11.3 ile gelen yenilikleri derlediğimiz videoya buradan ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz