Ana Sayfa iOS Arayüzünde emoji kullanan uygulamalar App Store’a kabul edilmeyecek

Arayüzünde emoji kullanan uygulamalar App Store’a kabul edilmeyecek

1

Apple, içerisinde emojinin yer aldığı uygulamaları App Store’a kabul etmeme kararı aldı. Bu ilginç kararın sebebi haberimizde.

Apple‘ın emojilerdeki fikri mülkiyet haklarından dolayı, emojilerin üçünücü parti uygulamalarda kullanılmasını engellemeye başladığı ortaya çıktı. Geliştiriciler, uygulamaların ekran görüntülerinde veya diğer pazarlama organlarında farklı ikonlar yerine Apple’ın emojilerini kullandığı zaman, Cupertinolu devin haklarını ihlal etmiş oluyor.

Emoji içeren uygulamalara veda etme zamanı geldi

Apple, bu durum için farklı bir yaptırım ile haklarını aramaya başladı. Artık App Store‘a yüklenen uygulamaların kullanıcı arayüzünde eğer Apple’ın emojileri yer alıyorsa, bu uygulamalar onaylanmıyor ve App Store’da yayınlanmıyor.

Geliştirici Sam Eckert’e göre; emojiler kullanıcıların yazı yazdığı bölüm dışında uygulamaların kullanıcı arayüzünde kullanılmamalı. Aksi takdirde uygulamalar Apple tarafından geri çevrilecektir.

Görsel açıdan facia olarak görünen emoji içeren arayüzlere artık veda etme vaktinin gelmesi şahsen beni çok memnun etti. Muhtemelen Apple, bu konu ile ilgili geliştiricilere çok yakında mail gönderecek ve emoji içeren mevcuttaki uygulamaların güncellemesi konusunda uyarıda bulunacaktır.

Son olarak geliştiricilerin, uygulamalarında Apple’ın emojileri yerine kendilerinin tasarlamış olduğu ikonlara yer verebileceğini belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz