Ana Sayfa iOS Telegram’ın App Store’dan kaldırılma nedeni belli oldu

Telegram’ın App Store’dan kaldırılma nedeni belli oldu

0

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın geçtiğimiz günlerde App Store’dan kaldırılma nedeni belli oldu.

WhatsApp‘tan sonra en çok kullanıldığı düşünülen Telegram, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir şekilde App Store‘dan kaldırılmıştı. Telegram CEO’su Pavel Durov, uygulamalarının uygunsuz içerik kapsamında değerlendirildiğini ve bu yüzden App Store’dan kaldırıldığını açıklamıştı. P. Duroy, yakında gerekli düzenlemeleri yapıp yeniden App Store’da olacaklarının altını çizmişti.

İşte Telegram’ın App Store’dan kaldırılış sebebi

App Store‘da yeniden yayınlanan Telegram’ın bugün mağazadan kaldırılış sebebi belli oldu. Açıklamalara göre uygulama; hem yasadışı içerikler sunduğu hem de çocuk pornografisine çanak tuttuğu için App Store’dan kaldırılmış.

Telegram, her ne kadar gerekli önlemleri alıp App Store’daki yerini tekrardan alsa da, Apple tarafından Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi’ne (NCMEC) şikayet edilmekten kendini kurtaramadı.

Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi‘nin önümüzdeki günlerde Telegram hakkında soruşturma başlatması ve uygulamayı incelemeye alması bekleniyor. Eğer NCMEC, Telegram’ın bu denli çirkin bir iş için kullanıldığını tespit ederse, ağır yaptırımlar uygulayabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz