Ana Sayfa Haberler Apple, iCloud için Google bulut platformunu kullanıyor

Apple, iCloud için Google bulut platformunu kullanıyor

0

Apple’ın periyodik olarak yayınladığı iOS Güvenlik Kılavuzu’nda firmanın iCloud için Google’ın bulut sunucularını kullandığı ortaya çıktı.

Ortaya çıktı derken, aslında ortada olmayan pek bir şey yok. CNBC hazretleri iOS 11 için Ocak 2018’de yayınlanan bu güvenlik kılavuzunda aynen şöyle bir ifadeye rastlamış:

Şifrelenmiş dosya parçaları herhangi bir kullanıcı kimlik bilgisi olmadan S3 ve Google Cloud Platform gibi üçüncü parti depolama hizmetleri kullanılarak saklanır

iOS Güvenlik Kılavuzu’nun daha önceki versiyonlarında depolama servisi için Microsoft Azure kullanıldığı yazıyordu. Öte yandan Apple, Amazon’un S3 web servislerini de ek olarak kullanmaya devam ediyor.

Peki tüm bunlar ne anlama geliyor?

Başta söyleyelim de boyalı basının gazına gelmeyin: Hiçbir şey.

iCloud’da bulunan rehber, takvim, fotoğraf, doküman vs gibi verilerin hepsi AES-128 ve SHA-256 algoritmalarıyla şifrelenmiş bir şekilde parçalara ayrılarak depolanıyor. Yani verilerin Google bulut platformunda saklanıyor olması Google’ın bu verilere ulaşabileceği ya da güvenlik zaafiyeti yaşanacağı anlamına gelmiyor.

Bazı medya kanalları zamanında Apple’ın Google Cloud Platform için multi milyon dolarlık anlaşma yaptığını yazmıştı, ancak Apple’dan bu iddialara yönelik resmi bir açıklama gelmemişti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz