Ana Sayfa Apple Amazon 1 trilyon dolarlık şirket yarışında Apple’ı geçebilir

Amazon 1 trilyon dolarlık şirket yarışında Apple’ı geçebilir

0

Uzun süredir Apple’ın dünyanın ilk 1 trilyon dolarlık şirketi olacağı bekleniyor ancak büyüme eğrilerine bakacak olursak Amazon’un bu unvanı alması hiç şaşırtıcı olmayacak.

Reuters’ın haberine göre Apple’ın şimdiki 900 milyar dolarlık piyasa değeri 760 milyar dolarlık Amazon’dan 140 milyar dolar fazla olmasına karşın son 12 ayda Apple %24 değerlenirken Amazon %83 oranında değerlenmiş.

Her ne kadar geçmiş eğrilere bakarak geleceği tahmin etmek çok teorik kalsa da 1 trilyon dolarlık şirket olma yolunda Apple’ın o kadar da rahat bir yarış içerisinde olmadığı aşikar.

Tahminlere göre eğer her iki şirket de piyasadaki mevcut eğilimlerini sürdürürse Amazon, Ağustos ayının sonuna doğru 1 trilyon dolar değerine ulaşacak. Apple ise Amazon’dan 1 hafta sonra bu değere ulaşacak.

Wall Street ise her iki şirketin de mevcut büyüme seviyesini koruyamayacağı görüşünde. Analistler 12 aylık süreçte Apple’ın piyasa değerinin maksimum 989 milyar dolar seviyesine, Amazon’un ise 823 milyar dolar seviyesine ulaşabileceğini öngörüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz