Ana Sayfa Apple WWDC öğrenci bursundan nasıl yararlanılır?

WWDC öğrenci bursundan nasıl yararlanılır?

1

Apple geliştirici konferansı WWDC’yi bu yıl 4-8 Haziran arası gerçekleştireceğini açıkladı. Katılımcıların kaydolanlar arasından çekilişle belirlendiği bu konferansın bilet ücreti 1,599$ olarak belirlenmiş, ancak eğer öğrenciyseniz Apple’ın WWDC bursuyla bu konferansa ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

WWDC nedir?

WWDC sadece yeni ürünlerin ve teknolojilerin tanıtıldığı tek günlük bir etkinlik değil. İlk günden sonra oradaki geliştiricilerle etkileşim kurabileceğiniz, Apple ve Silikon Vadisi’nden yazılımcılarla birlikte çeşitli etkinliklere katılabileceğiniz bir program. Apple da yazılım geliştiricilerine ilham verecek, network sağlayacak bu etkinliğe öğrencilerin de katılabilmesi için burs sağlıyor.

Burstan nasıl yararlanıyor?

Burstan yararlanmak için tabii ki önce bir başvuru gerekiyor. Başvuru içinse Apple, öğrencilerden marifetlerini sergilediği bir Swift playground istiyor. Tabi tüm bunlardan önce ilk olarak aşağıdaki şartları karşılıyor olmanız gerekiyor.

  • 13 yaş ve üzeri olmak
  • Ücretli ya da ücretsiz bir Apple geliştirici hesabının olması
  • Tam zamanlı ya da yarı zamanlı bir STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) organizasyonuna kayıtlı olma. Yani okul dışında bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik öğrenimi veren herhangi bir kurs ya da topluluğa kayıtlı olmanız isteniyor. Örn: Code.org, Girls in Tech, Technovation vb.

Swift Playground oluşturma

Apple başvuru için öğrencilerden 3 dakika içinde deneyimlenebilecek bir Swift playground istiyor. Bunun için iPad’de Swift Playgrounds ya da macOS’te Xcode kullanılabilir. Apple Swift Playgrounds’taki hazır şablonların da kullanılabileceğini söylüyor. Swift playground için Apple’ın belirlediği şartlar şöyle:

  • Yüklediğiniz Swift playground bizzat kişi tarafından sıfırdan ya da şablonları modifiye ederek oluşturulmuş olması gerekiyor. Grup çalışması değerlendirmeye alınmıyor. Uygulamanıza açık kaynaklı yazılım ekleyebilirsiniz ancak neden bunu kullandığınızı başvuru formunda belirtmeniz gerekiyor.
  • Swift playground’unuzu iPad’deki Swift Playgrounds ya da macOS’teki Xcode’dan oluşturmalısınız.
  • Tüm içerikler İngilizce olmalı
  • .zip dosyanız 25 MB’den fazla olmamalı
  • Oluşturduğunuz Swift playground offline olarak değerlendirileceği için projenizde kullandığınız her kaynak .zip dosyanızın içinde yer almalı.

Başvuruyu tamamlama

Başvurunuzu tamamladan önce Apple’ın istediği birkaç şey daha var.

1- Kişisel bilgiler

Başvuru için Apple geliştirici hesabınıza giriş yapın. Eğer 18 yaşından küçükseniz Apple ID’nizi aileniz ya da veliniz ile paylaşın. Apple’ın size ulaşabilmesi için adınızı ve telefon numaranızı paylaşın. Ayrıca aileniz ve velinizin iletişim bilgileri de istenebilir.

2- Okul ve üyelik bilgisi doğrulama

Eğer öğrenciyseniz okula kayıtlı olduğunuzu bir belgeyle (PDF, PNG, JPG) kanıtlamanız gerekiyor. Bunun için öğrenci belgesi yeterli olacaktır. Ayrıca okul müdürünüzün, dekanın ya da yardımcılarının iletişim bilgilerini de paylaşmanız gerekiyor.

Eğer bir STEM organizasyonu üyesiyseniz üyelik bilgilerinizi de bir belgeyle (PDF, PNG, JPG) ispatlamanız gerekiyor. Dokümantasyon tüm dillerde kabul ediliyor.

3- Swift playground’u yükleme ve tanımlama

Mac’iniz üzerinden Swift playground projenizi yüklemeniz ve özellikleri, kullandığınız teknolojiler gibi şeylerden maksimum 500 kelime olacak şekilde bahsetmeniz isteniyor.

4- İsteğe bağlı bilgiler

  • İsterseniz maksimum 500 kelime olacak şekilde kodlama bilginizi ve bilgisayar bilimlerine olan ilgininizi Apple’la paylaşabilirsiniz.
  • Eğer WWDC’ye katılmak üzere uçak bileti için finansal yardıma ihtiyacınız varsa maksimum 500 kelime olacak şekilde Apple’a bundan bahsedebilirsiniz. Bunun için finansal yardıma ihtiyacınız olduğunu doğrulayacak bir öğretmen, danışman ya da topluluğunuzdaki bir yetkili tarafından yazılmış mektup (PDF, PNG, JPG formatında) isteniyor. Mektupta referansın rolü ve iletişim bilgilerinin olduğundan emin olun.
  • Eğer 18 yaşından büyükseniz ve Apple’daki diğer gruplarla özgeçmişinizi paylaşmak istiyorsanız. Başvurunuza PDF olarak CV’nizi ekleyebilirsiniz. Bunun değerlendirme sürecine bir etkisi olmayacak.

Değerlendirme

WWDC18 Burs Şartlarını karşılayan tüm başvurular aşağıdaki kriterlere göre değerlendiriliyor:

  • Teknik yetenek
  • Fikrin yaratıcılığı
  • Yazılı cevapların içeriği

Önemli tarihler

  • Başvurular 26 Mart Pazartesi günü açılıyor.
  • Başvuru için son gün ise 1 Nisan
  • Başvuranlar 20 Nisan‘da başvuru durumlarından haberdar edilecek.

Apple’ın WWDC bursu ücretsiz WWDC bileti, ücretsiz konaklama ve 1 yıllık ücretsiz Apple Geliştirici Programı üyeliğini içeriyor. Eğer uçak bileti için finansal bir yardım istiyorsanız yukarıda belirttiğimiz gibi Apple ile iletişim kurmanız gerekiyor.

Daha fazla detay için Apple’ın WWDC Scholarship sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Diğer başvuranlarla iletişime geçmek ve sorularınız içinse Apple Geliştirici Forumlarını ziyaret etmenizi öneririz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Okulların girişlerine, yollara tabelalara kocaman kocaman kodlama öğretiyoruz yazan 50bin yıllık masrafı olan (muhtemelen dünyanın en yüksek ortaöğretim eğitim maliyeti ülkemizde) özel okullardan genç bir arkadaş çıkarmı bursu almaya bilinmez. Ama gençler duysun bilsin böyle olanaklar olduğunu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz