Ana Sayfa Haberler ARKit uygulamaları 6 ayda 13 milyon indirmeyi aştı

ARKit uygulamaları 6 ayda 13 milyon indirmeyi aştı

0

Apple’ın iOS 11 ile birlikte geliştiricilere sunduğu artırılmış gerçeklik çatısı ARKit ile geliştirilen uygulamalar bugüne kadar 13 milyon adet indirmeyi aştı.

SensorTower‘ın verilerine göre Eylül ayından beri düzenli olarak artış gösteren indirme sayılarının büyük bir kısmını oyun kategorisi oluşturuyor. Toplam indirme sayısının %47’sini oluşturan oyun kategorisini %14 ile izlenceler diye çevirebileceğimiz utilities kategorisi takip ediyor. Üçüncü sıradaysa %11’lik indirme oranıyla lifestyle kategorisi yer alıyor.

iOS 11 ile bilikte artırılmış gerçeklik desteği geldiğinden beri oyunlar ve insanların hayatını kolaylaştıracak ölçüm araçları büyük bir merak konusu oldu. En çok indirilen uygulamalar arasında sanal bebek usulü ejderha besleyebildiğiniz AR Dragon başı çekiyor. Hemen arkasından ise satın almak istediğiniz mobilyayı evinizde deneyebileceğiniz IKEA Place uygulaması geliyor.

Apple, ARKit ile birlikte artırılmış gerçeklik uygulamalarını ana akıma ulaştırmaya çalışıyor. Veriler gösteriyor ki geride kalan 6 aylık süreçte de bu hedeflerine gitgide yaklaşıyorlar. Artırılmış gerçeklik uygulamalarının geleceğinde büyük bir potansiyel gören SensorTower’ın verilerine göre App Store’da 2000’den fazla ARKit ile geliştirilmiş uygulama bulunuyor.

App Store’da artırılmış gerçeklik şenliği var, koşun!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz