Ana Sayfa Haberler Apple hangi kişisel verileri sakladığını görüntülemenize izin verecek

Apple hangi kişisel verileri sakladığını görüntülemenize izin verecek

0

Facebook ve Cambrigde Analytica skandalıyla birlikte son zamanlarda kişisel verilemizin güvenliği hiç olmadığı kadar konuşulmaya başlandı. Apple da bu konuyla alakalı önemli adımlar atıyor.

Bloomberg’in haberine göre teknoloji devi, Mayıs ayından itibaren kullanıcıların Apple’da saklanan kişisel verilerinin tamamının bir kopyasını indirmesine izin verecek. Bu veriler Apple’ın sizinle alakalı sakladığı rehber, fotoğraflar, müzik tercihleri, takvim bilgileri gibi tüm verileri kapsayacak. Kullanıcılar dilerlerse hesaplarını geçici/kalıcı olarak silebilecekler ya da Apple’dan düzeltme isteyebilecekler.

Aslına bakarsanız tüm bunları daha önce de yapabiliyordunuz, ancak bunun için Apple ile özel olarak iletişime geçmeniz gerekiyordu. Firma artık bu özelliği görünür bir şekilde herkes için sunacak.

Apple bu değişikliği 25 Mayıs’ta yürürlülüğe girecek olan Avrupa Birliği’nin yeni Genel Veri Koruma Yönetmeliği kapsamında gerçekleştiriyor. Firma Mayıs ayının başlarında Avrupa için web tabanlı yeni gizlilik araçlarını kullanıma sunacak. Özelliğin ilk etapta hangi Avrupa ülkelerini kapsayacağı bilinmiyor, ancak bu özellikler ilerleyen tarihlerde diğer ülkeler için de sunulacak.

Apple iOS 11.3 ve macOS High Sierra 10.13.4 sürümlerinde de gizlilik iyileştirmelerine gitti. Bundan sonra kullandığınız uygulamalarda bir gizlilik sembolü belirecek ve Apple hangi verileri niçin topladığını kullanıcısına detaylı bir şekilde aktaracak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz