Ana Sayfa iOS Safari’de okuyucu modu tüm siteler için nasıl ayarlanır?

Safari’de okuyucu modu tüm siteler için nasıl ayarlanır?

0

Safari’de bulunan okuyucu modu web sitelerindeki rahatsız edici reklamları ve dikkat dağıtıcı unsurları kaldırarak sade bir arayüzle sadece yazıya odaklanmanızı sağlıyor.

Varsayılan olarak bu modu bir yazıyı okurken her yazıda kendinizin aktif etmesi gerekiyor, ancak çok basit bir hareketle bu özelliği tüm sitelerde otomatik kullanılmak üzere ayarlayabiliyorsunuz. Böylelikle haber sitelerinde herhangi bir yazıyı okumak istediğinizde okuyucu modu devreye giriyor ve rahatsız edici reklamlar ya da dikkat dağıtıcı unsurlardan arınmış oluyorsunuz.

Adım 1

Safari’ye girip okuyucu modunun kullanılabilir olduğu bir yazıya giriyoruz. Okuyucu modunun kullanılabilir olduğunu öğrenmek için arama barının sol tarafına bakabilirsiniz.

Normalde yazıyı açtıktan sonra buraya dokunursak sayfa okuma moduna geçiyor, ancak biz bunu tüm yazılarda otomatik bir şekilde yapmasını istiyoruz. Dolayısıyla ikinci adıma geçelim

 

Adım 2

Yazıyı açtıktan sonra okuyucu sembolüne basılı tutuyoruz. Karşımıza açılan pencereden “Tüm Web Sitelerinde Kullan” seçeneğine dokunuyoruz.

Artık tüm web sitelerinde okuyucu modunu otomatik olarak kullanabilirsiniz.

Mac’te de aynı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz

Okuyucu modunu aktifleştirdikten sonra arama barının sağ tarafında çıkan sembolden bu modu kendinize göre özelleştirebileceğinize hatırlatalım.


Sihirli Elma olarak okuyucularımızı fazla reklama boğmadan, kullanıcı dostu bir içerik sunmaya gayret ediyoruz. Dolayısıyla okuyucu modunu Sihirli Elma’da kullanmanıza gerek yok 🙂 Tüm web sitelerinde kullanmayı ayarladıktan sonra tekrar aynı simgeye basılı tutarak Sihirli Elma’yı listeden çıkartabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkürler 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz