Ana Sayfa Haberler Apple, Google’ın yapay zekadan sorumlu müdürünü işe aldı

Apple, Google’ın yapay zekadan sorumlu müdürünü işe aldı

1

Apple, Google’ın arama ve yapay zekada bölümünden sorumlu başkanı John Giannandrea’yı işe aldı. İşe alım, Giannandrea’nın Google’daki pozisyonundan ayrılmasının 1 gün sonrasında gerçekleşti.

Giannandrea Google’a makine öğrenimi uzmanı olarak 2010 yılında katılmıştı. Apple’daki yeni görevinde ‘makine öğrenimi ve yapay zeka stratejisi lideri‘ olarak doğrudan Tim Cook‘a rapor verecek olan Giannandrea, şirketin yapay zeka alanındaki faaliyetlerine yön verecek.

Son yıllarda yapay zeka konusunda istediği ilerlemeyi kaydedemeyen Apple, sanal asistanı Siri konusunda da rakiplerinden bir hayli gerisinde kaldı. Facebook, Google, Amazon ve Microsoft gibi teknoloji devleri yapay zeka algoritmalarına hiç olmadığı kadar önem verirken Apple da bu alandaki faaliyetlerine bir çeki düzen vermek istiyor.

Giannandrea’yı kaybetmek Google’ın yapay zeka araştırmalarına pek olumsuz bir etki etmeyecek olsa da bu transfer Apple için bir hayli önem arz ediyor. Cupertino merkezli teknoloji devinin ilerleyen dönemlerde gerek Siri odaklı gerekse derin öğrenme, nöral ağlar gibi alanlara yönelik üst seviye işe alımları devam edebilir. Geçtiğimiz günlerde de şirketin Siri’yle ilişkili iş ilanı sayısında dramatik bir artış olduğunu söylemiştik.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz