Ana Sayfa Haberler Üçüncü parti ekran tamiri iPhone 8’leri çökertiyor

Üçüncü parti ekran tamiri iPhone 8’leri çökertiyor

0

Hatırlarsanız geçtiğimiz sene birçok kullanıcı yeni iOS güncellemesiyle birlikte iPhone 7’lerin dokunmatiğinin çalışmaz hale geldiğinden şikayetçiydi. Apple da o güncellemenin açıklamasında 3. parti ekranların iPhone’larda bazı sıkıntılara yol açabileceğine dair kullanıcılarını önceden uyarmıştı.

Mesaj gayet açık ve netti: Eğer iPhone’un ekranı kırıldıysa gel, bizde değiştir. Ne olduğu belirsiz yerlerde değiştirip de başına iş alma.

Apple her ne kadar yeni bir güncellemeyle bu problemi ortadan kaldırsa da iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte aynı problem iPhone 8’lerde de gün yüzüne çıktı. Motherboard’un haberine göre iPhone 8 ekranını Apple yerine üçüncü parti bir tamircide değiştiren kullanıcıların telefonları, iOS 11.3 sürümünü yükledikten sonra kullanılamaz hale geldi.

Neden böyle oluyor?

Apple artık iPhone’larda geçen seneki gibi, ekranla etkileşim kuran özel yapım bir mikroçip kullanıyor. Çoğu üçüncü parti tamirciler bu mikroçipi tedarik edemediği ya da bilmediği için ekran değişimi yaparken bu çipi de yenileyemiyor. Dolayısıyla yeni ekranla birlikte işletim sistemi tüm dokunmaları reddediyor.

Motherboard’a röportaj veren bir tamirci başlarına böyle bir şey geleceğini tahmin ettiklerini ve bu yıl müşterilerine iPhone 8 için ekran değişimi hizmeti sunmadıklarını söylüyor. Sadece iPhone 8 için değil, iPhone X için de üçüncü parti ekran değişimi yapan dükkanlar müşterilerine hizmet vermekten kaçınıyor.

Eğer kırılan, çizilen, bozulan iPhone 8 ya da iPhone X ekranınızı Apple yerine başka bir yerde tamir ettirdiyseniz ve cihazınızı iOS 11.3 sürümüne güncellediyseniz telefonunuzun dokunmalarınızı algılamaması normal.

Apple geçen sene yaptığı gibi yeni bir güncellemeyle bu sorunu çözecek mi bilmiyoruz, ancak bu durum hem üçüncü parti tamir dükkanlarını hem de ekran değişimi için çok para harcamak istemeyen kullanıcıların canını sıkacak gibi görünüyor.


Güncelleme: Sorun iOS 11.3.1 güncellemesiyle giderildi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz