Ana Sayfa Apple101 iCloud anahtar zinciri parolaları nasıl görüntülenir?

iCloud anahtar zinciri parolaları nasıl görüntülenir?

1

macOS ve iOS cihazlarda kullanıcı adlarınızı, kredi kartı bilgilerinizi ve çeşitli parolalarını saklayabildiğiniz bir özellik var. iCloud anahtar zinciri adı verilen bu özellik internetteki çeşitli hesaplarınıza erişim sağlarken kullanıcısını tekrar tekrar parola girme zahmetinden kurtarıyor.

Tabi bu tarz parola saklama hizmetlerinin genel bir problemi var. Bu hizmetleri kullanmaya o kadar alışıyoruz ki zamanla hesabımızın şifresini unutabiliyoruz. Dolayısıyla başka bir cihazda hesabımıza erişmek istediğimiz senaryolarda sıkıntı çekebiliyoruz.

Biz de bu yazımıda iCloud anahtar zincirine sakladığınız parolaları nasıl görüntüleyebileceğinizi anlattık.

Mac’te iCloud anahtar zinciri erişimi

Adım 1 – Önce Spotlight’tan anahtar zinciri uygulaması aratıyoruz ya da doğrudan anahtar zinciri uygulamasına ulaşıp açıyoruz

Adım 2 – Karşımıza açılan sayfada sol taraftaki iCloud sekmesine tıklarsak anahtar zincirindeki hesaplarınızı görebilirsiniz. Eğer çok karmaşık geliyorsa sağ üst taraftan hangi hesabınızını görüntülemek istiyorsanız onu aratabilirsiniz. (örnek: soundcloud)

Şifresini merak ettiğiniz hesabınızı bulduktan sonra üzerinde çift tıklıyoruz.

Adım 3 – Daha sonra karşımıza açılan hesap penceresinde aşağıda yer alan ‘parolayı göster‘ kutucuğuna tıklıyoruz. Bunu yaptıktan sonra sizden Mac’inizde kullandığınız ana parola istenecek. (Eh onu da unutmayın artık :/ ) Bu parolayı girdikten sonra hesabınızın şifresini görüntüleyebileceksiniz.

iOS’te iCloud anahtar zinciri erişimi

Adım 1 – İlk olarak Ayarlar – Apple Kimliği (Ayarlarda en başta yer alan sekme) – iCloud yolunu takip ederek Anahtar Zinciri özelliğinin açık olduğundan emin oluyoruz. Daha sonra Ayarlar – Hesaplar ve Parolalar bölümüne geliyoruz.

Adım 2 – Burada Uygulama ve Web Parolaları sekmesine dokunuyoruz. Sizden telefonunuzun şifresini girmeniz (Parola, Touch ID ya da Face ID) istenecek. Girdikten sonra hesaplarınızı görüntüleyebileceğiniz pencereye yönlendirileceksiniz.

Adım 3 – Açılan sayfadan şifresini öğrenmek istediğiniz hesaba dokunup parolasını görüntüleyebilirsiniz.

Bu kadar. Umarız faydası dokunmuştur.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. 4 yıldır kullandığım Mac’imi geçen sene yeniden kurmak zorunda kaldım. O zamandan beri benden sürekli anahtar zinciri şifresini girmemi istiyor. ne kadar uğraştıysam da kurtulamıyorum. bununla ilgili bilgilendirici bir yazı yazarsanız sevinirim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz