Ana Sayfa iOS iOS 11 ile birlikte öne çıkarılan uygulamalar %800 daha fazla indiriliyor

iOS 11 ile birlikte öne çıkarılan uygulamalar %800 daha fazla indiriliyor

iOS 11 ile birlikte birçok yenilik ortaya çıktı. Uygulamaların bu kadar fazla olmasının sebebinin mağazada artık değişiklikler olmasından dolayıydı. iOS 11 ile mağazaya tam anlamıyla kan geldi.

0

iOS 11 ile birlikte App Store’da önemli değişikliklere gidilmişti. Sensor Tower’ın analizine göre yapılan yenilikler uygulamalara oldukça olumlu yansıdı. Eylül 2017’den bu zamana kadar elde edilen verilere göre App Store’daki “Günün Uygulaması” ve “Günün Oyunu” başlığı altında öne çıkarılan uygulamaların indirme sayılarında önemli bir artış yaşanıyor.

Özellikle “Günün Oyunu” başlığı altında öne çıkarılan uygulamaların indirme oranlarında %802 oranında artış gözlenmiş. “Günün Uygulaması” sekmesi ise uygulamaların indirme sayısında %685 artış sağlamış. Bu durumda bize elbette geliştiricilerin daha başarılı olmasını dilemek düşer. Böylece Apple’ın mobil mağazada olan geçerliliği daha da güçlendi. Öne çıkan uygulamalar ve en çok indirilen gibi birçok detay çok net bir şekilde ortaya çıkmış oldu.

iOS 11 ile birlikte uygulama marketine gelen yenilikler arasındaki hikaye ve uygulama listesi gibi yenilikler de uygulamaların indirme sayısını %240 oranına kadar artırmıştır. Bu oran aynı zamanda uygulamalardan ziyade iPhone kullanıcısının artık mağazada çok daha fazla vakit geçirdiğinin kanıtı olma niteliğini de taşıyor.

BAĞIMSIZ GELİŞTİRİCİLER HER ZAMAN ÖN PLANDADIR

Sensor Tower ayrıca en çok öne çıkarılan uygulama geliştiricilerini de listelemiş. Tahmin edeceğiniz üzere birçoğu Electronic Arts, Warner Bros, Square Enix gibi büyük firmalardan oluşuyor. Bunların yanı sıra Apple bağımsız uygulama geliştiricilerine de önem vermeye çalışıyor. App Store yenilendiğinden beri öne çıkarılan uygulamaların %29’unu o zamana kadar 10.000 ve altı indirme sayısı olan geliştiriciler oluşturmuş ki bu durum bir hayli üzücü görünüyor olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz