Ana Sayfa Haberler iPhone X sahipleri tek bir özellik dışında telefonlarından çok memnun!

iPhone X sahipleri tek bir özellik dışında telefonlarından çok memnun!

iPhone X kullanıcılarının telefonların çok memnun oldukları bir anket ile ortaya çıktı. Memnun olanların hepsinin şikayetçi olduğu oldukça önemli bir detay var. Bu haberimizde iPhone X sahiplerinin söylediği sorunları ele aldık.

2

Creative Strategies’in yaptığı araştırmaya göre ABD’deki iPhone X kullanıcılarının memnuniyet oranı %97 seviyesinde. Telefon sahiplerinin şikayetçi olduğu özellik ise Siri oldu. Creative Strategies analisti Ben Bajarin yapılan ankette müşterilerin %85 oranında sorulan sorulara ‘çok memnunum’ cevabı verdiklerini söylüyor. %12’lik bir kesim ise sadece ‘memnunum’ demiş. Bajarin bu sonuçların şimdiye kadar teknoloji ürünlerinde gördüğü en yüksek müşteri memnuniyeti oranını ortaya çıkardığını söylüyor.

İPHONE X SAHİPLERİ EN ÇOK BU DETAYI SEVMİYOR

Creative Strategies bu anketi 1746 kişi üzerinde yapmış. Ayrıca ankete katılan kişilerin iPhone X’u piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra alan kişiler olmasına dikkat edilmiş. Yapılan ankette %97 müşteri memnuniyetinin yanı sıra dikkat çeken bir diğer nokta ise Siri konusundaki memnuniyetsizlik. 11 kategorinin hepsinde neredeyse %70’in üzerinde memnuniyet görülürken Siri konusunda %20’lik düşük oran dikkatleri çekiyor.

Daha önceleri de HomePod’la birlikte Siri’nin ne kadar göze battığından bahsetmiştik. Geliştirildiği ilk günden bu yana çeşitli sıkıntılar yaşayan Apple’ın sanal asistanı sadece HomePod değil, iPhone kullanıcıları arasında da artık hor görülmeye başladı. Apple da Siri’nin rakiplerinden geri kaldığını fark etmiş olacak ki son zamanlarda Siri’ye yönelik iş ilanı sayısının artması ve yapay zeka departmanına önemli isimlerin getirilmesi bunu gösteriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Touch ıd olsaydı
    ekran gerçekten geniş olmalıydı genişliğini uzunluk için harcamasaydı
    face ıd touch ıd gibi kolay açılsaydı
    siri daha fonksiyonel ve işe yarar olsaydı
    renk seçenekleri daha çok olsaydı
    daha ucuz ve ulaşılabilir olsaydı
    çentik olmasaydı ve ekranın üstündeki görünebilecek simgelere engel olmasaydı
    insanlarda aceleye gelmiş bir prototip hissi vermeseydi
    çok daha iyi bir telefon olabilirdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz