Ana Sayfa Haberler iPhone’ların kutusundan kulaklık jakı adaptörü çıkmayabilir

iPhone’ların kutusundan kulaklık jakı adaptörü çıkmayabilir

Bildiğiniz gibi iPhone 7'lerle birlikte telefonlarındaki klasik 3.5mm kulaklık girişini kaldıran Apple, bu geçişi yumuşatmak adına cihazların kutusuna 3.5mm girişi lightning girişine çeviren bir adaptör koyuyordu. Barclays'in iddiasına göre bu adaptör 2018 model iPhone'ların kutusunda yer almayacak.

0

Aslına bakarsanız bunun söylentileri geçtiğimiz senenin Nisan ayına kadar dayanıyor. O zamanlar pek de bir dayanağı olmayan bu iddia iPhone 8’lerin piyasaya sürülmesiyle birlikte akıllardan çıkmıştı; zira iPhone 8 ve iPhone X‘ların kutusunun içerisinden kulaklık jakı adaptörü çıkıyordu. Barclays analisti Blayne Curtis ise iddiasını tedarikçilere dayandırarak bu sene piyasaya sürülecek olan iPhone’ların kutusundan kulaklık jakı adaptörünün çıkmayacağını söylüyor çünkü Apple için ayrı bir maliyet olan bu lüks artık ortadan kalkacak.

Apple’ın iPhone 7’lerle birlikte, tartışmalı bir kararla kulaklık girişini kaldırmasının altında kablosuz geleceğe geçişi hızlandırma anlayışı yatıyordu. Tarihte de bunun gibi cesur kararları ilk uygulayan şirket olmasıyla bilinen Apple, iPhone kutularının içindeki çeviriciyi de kaldırarak bu geçiş konusunda ne kadar ciddi olduğunu göstermek istiyor olabilir. Firmanın bir tarafta da AirPods gibi çok beğenilen bir kablosuz kulaklık ürünü olduğunu da hatırlatalım.

ADAPTÖR AYRI BİR ÜRÜN OLARAK SATIŞA ÇIKACAK

Apple, iPhone’ların kutusundaki çeviriciyi kaldırsa bile bu adaptörün ayrı bir ürün olarak satılması bekleniyor. Apple’ın sitesinde 3,5 mm Kulaklık Jakı Adaptörü şu anda 39 TL’den satışa sunuluyor. Eski kulaklık kullananlar yada binlerce dolar verip profesyonel bir kulaklık alan insanlar bu aparat için ayrı bir para vermek zorunda kalacak. Bu durum her şirket gibi Apple’ın işine geleceği için bu anlamda bir değişiklik olacağı tahmin ediliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz