Ana Sayfa Haberler Apple 2018 yılı ikinci mali çeyrek sonuçlarını açıkladı

Apple 2018 yılı ikinci mali çeyrek sonuçlarını açıkladı

Apple'ın bu yıl kar ettiği oran ortaya çıktı. İkinci çeyrek için mali sonuçlar açıklandı ve Apple'ın 2018 yol haritası için detaylar ortaya çıktı. Bütün detayları editörlerimiz kaleme aldılar.

1

Apple, 31 Mart 2018’de sona eren ikinci mali çeyrek sonuçlarını açıkladı. Şirket bu üç aylık süreçte 61.1 milyar dolar gelir elde etti. Bu değer bir önceki yıla oranla %16 artış anlamına geliyor. Apple geçtiğimiz çeyrekte ise 88,3 milyar dolar gelirle rekor kırmıştı. Bu çeyrekte elde dilen 61.1 milyar dolarlık gelir de ikinci çeyrek için elde edilen en yüksek gelir olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Gelirler artarken şirketin karlılığı da artmış görünüyor. 2018’in ikinci çeyreğinde 13,8 milyar dolar kâr eden Apple, geçtiğimiz sene aynı döneme oranla elde ettiği kârı 2,8 milyar dolar artışmış ki oldukça etkileyici bir değer gibi görünüyor. Apple’ın servislerden elde ettiği gelir de her geçen gün artmaya devam ediyor. 2018’in ikinci çeyreğinde Apple iTunes, Apple Music, iCloud vs. gibi hizmetlerinden toplam 9,19 milyar dolar gelir elde etmiş.

Son zamanlarda Apple’ın önem verdiği diğer ürünler kategorisi de büyümeye devam ediyor. Şirket ikinci çeyrekte bu kategoride 3,95 milyar dolar gelir elde etmiş. Geçtiğimiz sene aynı dönem için bu değer 2,87 milyar dolar seviyesindeydi. Son olarak iPhone satışlarını konuşacak olursak Apple 2018’in ilk üç aylık sürecinde 52,2 milyon adet iPhone satmış. Her ne kadar geçtiğimiz çeyrekte firma iPhone satışlarında küçük bir düşüş yaşasa da ikinci çeyrekte geçtiğimiz senenin aynı dönemine oranla satışlarda 1,4 milyon adetlik bir artış görünüyor.

Apple iPad ve Mac satışlarında ise geçtiğimiz senenin aynı dönemine yakın değerler açıkladı. İkinci çeyrekte 0,2’lik bir artışla 9,2 milyon adet iPad satılırken 0,1’lik bir düşüşle 4,1 milyon adet Mac satılmıştır. Genel anlamda Apple’ın oldukça iyi bir çeyrek geçirdiğini söyleyebiliriz. Özellikle diğer ürünler ve hizmetler kategorisindeki düzenli artışın ilerleyen dönemlerde Apple’a çok faydası olacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Ne demiştim Bloomberg için, hatırlayan var mı?

    Tüm zamanların en iyi Mart çeyreğini açıklamadan bir hafta önce Apple bitti, iPhone 10 satmıyor diyorsun hisse düşürüyorsun dün akşam hisse alıyorsun ve bir kaç milyon dolar kazanıyorsun. Ne güzel dünya üstelik 1 Mayıs günü.

    Ama muhtemelen gözümden kaçan bir şey daha var. 100 Milyar Dolarlık hisse geri alımı haberi. Bunu önceden gördüler ve o yüzden full force saldırdılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz