Ana Sayfa Haberler Apple 2018’in ilk çeyreğinde 600 bin HomePod sattı

Apple 2018’in ilk çeyreğinde 600 bin HomePod sattı

Ülkemizde pek yaygın değil ama bütün dünya HomePod diye ölüyor diyebiliriz. Herkes telefonuna bağlayıp yüksek ve kaliteli ses alabileceği bu taşınabilir hoparlörleri çok seviyor. Apple daha ikinci çeyrek bitmeden 600 bin HomePod sattı.

1

Strategy Analytics’in yayınladığı rapora göre Apple, 2018’in ilk çeyreğinde toplam 600.000 adet HomePod satışını gerçekleştirdi. Bu rakamlara göre Apple akıllı hoparlör pazarının %6’sına sahip durumda. Pazarın lideri ise %43.6 ile Amazon. Hemen ardından ise %26.5 pay ile Google geliyor. Google ve Amazon ile kıyaslandığında Apple’ın 600 bin adetlik akıllı hoparlör satışı bir hayli az kalıyor. Zira Amazon bu çeyrek 4 milyon adet Echo akıllı hoparlörü satarken Google da 2.4 milyon adet Google Home satmış.

AKILLI ASİSTAN SORUNU KULLANICILARI SİNİRLENDİRDİ

Amazon ve Google’ı yakalamak için daha çok yol katetmesi gereken Apple’ın HomePod cihazı, akıllı asistan olma konusunda yetersiz kalan Siri nedeniyle oldukça fazla eleştiriye maruz kalmıştı. Apple Siri’nin gelişimine yönelik çalışmalarını hızlandırsa da azımsanmayacak ölçüde bir akıllı asistana bağlı olan cihazın piyasaya sürüldüğü ilk günlerde bu tarz olumsuz eleştirilere maruz kalması HomePod’u rakipleri arasında arka plana itti.

SADECE 3 ÜLKEDE BELİRLİ ÜCRETLERLE SATIŞA ÇIKTI

HomePod her ne kadar ses kalitesi bakımından Amazon ve Google gibi rakiplerine oranla çok daha iyi olsa da cihazın 349 dolarlık fiyatı ve sadece 3 ülkede satışa sunulmuş olması da satışların beklentileri karşılayamamasına neden oldu. Apple’ın bu nedenle düşük fiyatlı yeni bir HomePod piyasaya sürebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu cihazların sadece evlerde değil arabalarda ve aynı zamanda arkadaşlar ile çıkılan bir gezintide işe yaradığını söylemek istiyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Cihazdan çok memnunum. Salonda kullandım, bir süredir de yatak odasında kullanıyorum.
    Sabah kalkınca müzikle kalkmayı özlemişim.
    “Play me some rock and roll dediğim günlerde daha çok satış yaptığımı, play my chill mix dediğimde ise daha yaratıcı olduğumu farkettim. Gördüğünüz gibi kafamdan uydurduğum bu istatistiklerle Strategy Analytics firmasında iş başvurusunda bulunmuş oldum, sanırım kabul ederler ama ben edermiyim bilmiyorum, çünkü elma ile armutu karşılaştırınca dolar aslında artmadı ben 50 liralık alıyorumla aynı şeye denk gelir.Örneğin Ocak ayında homepod olmadığına göre, Ocak-şubat-mart satışlarını nasıl karşılaştırıyorlar anlamadım.”

    Bir kaç ay sonra ikincisini alıp yeniden apple tv ye tekrardan bağlamayı düşünüyorum. Lütfedip airplay 2 çıkarsa iki tane alıp home stereo nun dibini yapıp parti vermeyi düşündüm. hayırlısı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz