Ana Sayfa tvOS WWDC 2018 beklentileri: watchOS 5 ve tvOS 12

WWDC 2018 beklentileri: watchOS 5 ve tvOS 12

1

Apple’ın geliştirici konferansında tanıtılması beklenen yenilikler arasında olan iOS ve macOS hakkında Yekta kendi görüşlerini daha önce belirtmişti. Bu iki işletim sisteminin yanı sıra watchOS ve tvOS cephesinde de Apple’dan ufak tefek yenilikler bekleniyor.

Ufak tefek diyoruz çünkü bugüne kadar ne watchOS ne de tvOS hakkında diğer iki işletim sisteminde olduğu gibi söylentiler ortaya çıkmadı. Yine de diğer WWDC’lerde de olduğu gibi iOS ve macOS güncellemelerinin gölgesinde kalan bu iki işletim sistemine dair küçük beklentiler var.

watchOS 5

Bu yıl WWDC’de Apple Watch’a yönelik yenilik olarak watchOS 5‘in tanıtılması bekleniyor. Bu işletim sistemine dair elimizde pek fazla sızıntı olmasa da Apple Watch’a “StreamKit” çatısının yanında Spotify desteğinin gelebileceği konuşuluyor. Eğer doğruysa StreamKit’in geliştiriciler için büyük bir yenilik olacacağı söyleyebiliriz.

Bunların yanı sıra watchOS 5’te her güncellemede olduğu gibi yeni saat yüzleri ve yeni fitness özellikleri gibi gelişmeler de görülmesi bekleniyor.

tvOS 12

tvOS cephesinde ise beklentiler çok daha düşük. Daha önce Apple TV için Dolby Atmos teknolojisinin geleceğini açıklayan Apple bu yılki WWDC’de buna yönelik birtakım yenilikler tanıtabilir. Öte yandan geçtiğimiz yıl boyunca firmanın Hollywood dünyasında yaptığı anlaşmalara bakacak olursa yeni bir streaming servisinin duyurusunu da tvOS 12 adı altında yapabilir. Her ne kadar böyle bir şey 2019 yılına kadar beklenmese de WWDC 18’de tvOS’e yönelik bu tarz beklentiler var.

Son olarak bu geliştirici konferansının HomePod piyasaya sürüldükten sonraki ilk geliştirici konferansı olduğunu hesaba katacak olursak düşük bir ihtimal de olsa Apple’ın akıllı hoparlörüne yönelik yazılımsal yenilikler de görebiliriz.

Tüm bunların herhangi bir resmi dayanağı olmadığını, genel olarak tüketicilerin beklentileri ve sızıntılardan yola çıkarak ortaya atılan tahminler olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Pazartesi günü Apple’ın bize hangi teknolojileri tanıttığını hep birlikte göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz