Ana Sayfa Haberler Apple’ın da Yer Aldığı 2018’in En Değerli Amerikan Markaları Sıralaması Belli Oldu

Apple’ın da Yer Aldığı 2018’in En Değerli Amerikan Markaları Sıralaması Belli Oldu

2018'in en değerli Amerikan markaları sıralaması belli oldu. Listede Apple da yer alıyor...

0

Brand Finance, 2018 yılının en değerli 500 Amerikan markasını açıkladı. Sıralamada Apple’ın geçen yılki yerini koruduğu görülürken, Amazon’un iki sıra yükselerek Google’ı tahtında ettiği ve birinci sıraya yerleştiği dikkat çekiyor.

Brand Finance, bir markanın değerini belirlemek için kurumsal değer, marka iş değeri, marka katkısı ve marka değeri gibi kriterleri baz alıyor. Araştırmacılar daha sonra bu dört faktöre dayanan ve 100 üzerinden bir puan hesaplaması yapan “Marka Gücü” endeksi ile sonuçları birleştiriyorlar. Marka gücü endeksi, pazarlama yatırımı, paydaş eşitliği ve iş performansı gibi kriterlerden oluşuyor.

En Değerli ABD’li Markaların Bu Yılki Sıralaması

2018 yılı için hazırlanan listeye bakarak, genel olarak teknoloji sektöründeki şirketlerin pazardaki mutlak liderler olarak konumlarını pekiştirdikleri görülüyor. Amazon’un marka değerini yüzde 42 oranında artırarak 150.8 milyar dolarlık değerle ilk sıraya yükselmesiyle birlikte Apple’ın geçen yıla göre marka değerini yüzde 37 artırarak 146.3 milyar doları görmesine rağmen yerini koruduğu görülüyor.

Google, marka değerini yüzde 10 artırarak 120,9 milyar dolara çıkarmayı başarmış olsada listenin ilk iki şirketine ayak uyduramadı. İlk on markanın yedinci sırasında yer alan Facebook, marka değerini yüzde 45 artırarak 4. sıraya yükseldi. Listenin altıncı sırasında ise Microsoft (yüzde 6’lık büyüme) yer alıyor.

Brand Finance’ın her yıl yayınladığı ABD’nin en değerli markaları sıralamasının gerçek marka gelirlerini veya markaların bir yıllık karını doğrudan ölçümlemediği, bunun yerine bir markanın değerini belirlemek için kendi değerlendirmelerine dayandığı unutulmamalı.

En değerli ABD’li markaların bu yılki listesine buradan ulaşabilirsiniz [PDF].


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz