Ana Sayfa Haberler iOS 12, Bazı iPad Modellerine Önemli Bir iPad Pro Özelliğini Getiriyor

iOS 12, Bazı iPad Modellerine Önemli Bir iPad Pro Özelliğini Getiriyor

0

Apple, son dönemde iOS cihazları arasında iPad’lere verdiği önem ile tabletlerini öne çıkarmayı başardı. Öyle ki, iOS 11 ile adeta iPhone’lara kıyasla aslen iPad’lere odaklandığını gösteren şirket, şimdi iOS 12 ile bazı iPad modelleri için önemli bir iPad Pro özelliğini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Cupertino merkezli şirket, iOS 12’nin ilk halka açık beta yazılımını geçtiğimiz günlerde yayınladı ve daha fazla kullanıcı iOS 12’yi deneyimlemeye, test etmeye başladı. Daha fazla kullanıcının en yeni iOS sürümünü kullanmaya başlaması ile iOS 12 için daha keşfedilmemiş özelliklerin ortaya çıkmaya başlaması elbetteki büyük bir sürpriz olmadı.

Daha Geniş Çoklu Görev Özelliği

Şu anda, iPad’lerin Çoklu Görev özelliği yalnızca iki uygulama ile sınırlı. iPad Pro’nun Çoklu Görev özelliğinde ise küçük bir farklılık söz konusu. iPad Pro’nun Çoklu Görev özelliğinde aynı anda üç uygulamayı çalıştırmak mümkün. Bu durum yalnızca iPad Pro’lar için geçerli olsa da iOS 12 ile çok yakından bunun değişeceği görülüyor.

iOS 12 Public Beta 1 yüklü iPad modellerinde (5. nesil ve 6. nesil) artık Çoklu Görev özelliğinde aynı anda üç uygulamayı kullanmak mümkün. iOS 12’den önce üçüncü bir uygulamayı çalıştırmak istediğinizde, önceki iki uygulamadan birisinin kullanılamaz hale geldiğini görülüyordu.

iOS 11 ile Apple’ın iPad Pro harici iPad modellerinin Çoklu Görev özelliğinde neden böyle bir sınırlamaya gittiğini net olarak bilmemekle birlikte, iOS 12 ile iPad ve iPad Pro arasındaki ilk önemli ayrımın kalktığı görülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz