Ana Sayfa Apple Apple Hizmetleri Tek Bir Abonelikte Toplanıyor

Apple Hizmetleri Tek Bir Abonelikte Toplanıyor

0

Apple, yakında çıkarmayı planladığı dergi hizmeti, TV şovları ve mevcut Apple Music gibi hizmetlerini “Amazon Prime” benzeri tek bir abonelikte toplamak için hazırlık yaptığı iddia ediliyor. Bu abonelik paketinin fiyatlandırma detayları henüz belli değil. Şu anda Apple, sadece Apple Music aboneliği için aylık 13,99 TL talep ediyor.

Apple’ın müşterilerinin her bir hizmetine ayrı ayrı abone olmalarına izin vermeye devam edeceği ancak müşterilerinin her bir hizmet için ayrı ayrı ödeme yapmaları yerine hizmet aboneliklerini tek bir abonelik paketine toplamayı düşündüğü belirtiliyor. Kullanıcıların tek abonelik paketiyle sunulan hizmetleri daha uygun fiyatla satın alabileceği gelen bilgiler arasında.

Yeni Apple Hizmetleri Yolda

Cupertino merkezli şirketin 2019 yılında Apple markalı bir haber aboneliği hizmetini başlatmak istediği uzun zamandır konuşuluyor. Şirket son olarak geçtiğimiz Mart ayında dijital magazin dergisi Texture’u satın aldı ve 9,99 dolar karşılığında sunulan abonelik ile 200’den fazla dergiye erişimin kilidini açtı.

Apple’ın televizyon şovları ve izlenebilir içerikleri için hala net bir bilgi yok ancak ilk içeriklerin önümüzdeki yıl geleceğine dair bazı ipuçları var. TV şovları genellikle gecikmelere ve aksaklıklara eğilimlidir ancak Apple’ın TV şovlarının 2019’da hazır olması için hummalı bir çalışma yaptığı belirtiliyor.

Uzmanlar, başlangıç olarak üç Apple hizmetinin tek bir abonelik paketinde birleştirilmesinin özellikle TV tarafında olumlu bir etkisinin olacağını öngörüyor. Zaman içinde Apple’ın TV şovlarını çeşitlendirmesi ile bağımsız bir Apple TV aboneliği sunmasının ise daha mantıklı olacağı aktarılıyor. Apple, müzik ve haber hizmetlerinden farklı olarak herhangi bir telif ücreti ödemediğinden dolayı TV şovlarına erişim için abonelik fiyatlarını rahatlıkla esnetebilecek.

Apple, nadir görülen bir hamle yaparak 2020 yılına kadar hizmet gelirlerini iki katına çıkarma hedefini açıkladı. Apple Music büyüyen bir hizmet olarak önümüzde dururken, hizmetin Nisan ayında 40 milyon aboneyi geçtiği açıklandı. Apple’ın hizmet gelirlerinin yüzde 30’u App Store gelirlerinden oluşuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz