Ana Sayfa Haberler iTunes ve App Store Ödemelerini Etkileyen Güvenlik Güncellemesi

iTunes ve App Store Ödemelerini Etkileyen Güvenlik Güncellemesi

0

Apple, iOS, macOS ve tvOS’un eski sürümlerinde iTunes ve App Store ödemelerini doğrudan etkileyen önemli bir güvenlik güncellemesini yayınlamaya hazırlanıyor.

Cupertino merkezli şirket, kullanıcılarını uyarmak ve ne yapmaları gerektiğini açıklayabilmek için duyuru yaptı.

Güncelleme Sonrası Ödeme Yöntemi Değiştirilemeyecek

30 Haziran’dan itibaren iPhone, iPad, Mac veya Apple TV’sinde eski yazılım sürümünü çalıştıran kullanıcılar, işletim sistemlerini güncellemeden iTunes ve App Store’daki ödeme yöntemini değiştiremeyecekler.

Ödeme güvenliği güncellemesi özellikle birkaç yaşında olan yazılım sürümlerini etkiliyor:

  • iOS 4.3.5 veya önceki sürümler
  • macOS 10.8.5 veya önceki sürümler
  • Apple TV Yazılımı 4.4.4 veya önceki sürümler

Apple, müşterilerinin App Store veya iTunes’de alışveriş yapmak için kullandıkları ödeme yöntemini değiştirmek için işletim sistemlerinin kullanılabilir olan en güncel sürüme güncellemeleri gerektiğini söylüyor.

Apple, yaklaşan ödeme güvenliği güncellemesiyle ilgili olarak bilgilendirme yapabilmek için eski yazılım sürümlerini kullanan müşterilerine e-posta göndermeye başladı. iPhone, iPad veya iPod touch sahiplerinin kullanılabilir olan en sonki iOS sürümüne, Mac sahiplerinin kullanılabilir olan en sonki macOS sürümüne, Apple TV sahiplerinin ise kullanılabilir olan en sonki tvOS sürümüne güncelleme yapmaları gerekiyor.

Yazılım güncellemeleri için cihazınızın Yazılım Güncelleme aracını kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgiye Apple’ın konuyla ilgili olarak paylaştığı destek sayfasından ulaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz