Ana Sayfa Haberler iOS 11.3.1 Electra Jailbreak Aracı Untethered Olabilir!

iOS 11.3.1 Electra Jailbreak Aracı Untethered Olabilir!

1

iOS cihazın yeniden başlatılması durumunda tekrar boot edilmesine ihtiyaç duyulmayan bir Jailbreak yapısı olan untethered, iOS 11.3.1 Electra Jailbreak aracında hayat bulabilir. Güvenlik araştırmacısı Tim Michaud, iOS 11.3.1’de yeni bir yazılım zafiyetini tespit ettiğini ve bu zafiyetin kullanılarak iOS 11.3.1 için geliştirilen herhangi bir Jailbreak aracının untethered yapılabileceğini iddia etti.

iOS 11.3.1 Electra Jailbreak Aracı Untethered Olacak mı?

Electra ekibinin saygın isimlerinden @nullriver, Electra’da Tim Michaud’un tespitini yaptığı zafiyetten faydalanılabileceği varsayımında bulunsa da, zafiyetin kullanılması için bahsi geçen teorinin gerçekleşmesinin önünde birtakım teknik engeller olduğunu açıkladı.

Bir Jailbreak geliştiricisi olmayan ancak olayın teknik boyuna aşina olan Michaud’ın açıklamaları henüz kendini kanıtlamış Jailbreak geliştiricileri tarafından tüm hatları ile ele alınarak ne doğrulandı ne de yalanlandı. Her şeye rağmen, Michaud’ın açıklamaları uzun zamandır görülmeyen untethered Jailbreak’in iOS 11.3.1 Electra ile geleceği konusunda umut verdi.

Beklentiler, iOS 11.3.1 Electra Jailbreak aracının ilk olarak semi-tethered yani yarı bağımlı olarak yayınlanacağı ve araca daha sonra verilecek bir güncelleme ile untethered yani tam bağımsız hale geleceği yönünde. Ayrıca, Electra Jailbreak aracının Safari tabanlı JailbreakMe 5.0 deneyimini sunması bekleniyor. Bu, iOS 11.3.1 Electra Jailbreak aracının Safari’yi kullanarak birkaç seçeneğe dokunarak iOS cihazlarına yüklenebileceği anlamına geliyor. iOS 11.3.1 Electra için Cydia’nın artık hemen hemen hazır olduğu bilgisinide paylaşalım.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/21/ios-11-3-1-jailbreak-icin-cydia/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz