Ana Sayfa Haberler Siri, İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson’ın Konuşmasını Böldü!

Siri, İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson’ın Konuşmasını Böldü!

0

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson’ın başına ilginç bir olay geldi. Avam Kamarası’na Suriye politikaları ile ilgili açıklamalar yaptığı sırada Williamson’ın iPhone’unda Siri aktif hale geldi ve konuşmaya başladı. Williamson, Siri’yi susturmak için konuşmasına kısa da olsa ara vermek zorunda kaldı.

Suriye = Hey Siri!?

Olayla ilgili paylaşılan videoya bakarak, Williamson’ın konuşması sırada Suriye ya da Suriye’den bahsettiği anda “Hey Siri” komutunun tetiklendiği anlaşılıyor. Sözlü istemin ardından Siri’nin “Suriye demokratik güçleri için internette bir şeyler buldum” tavsiyesinde bulunması ise dikkat çekiyor.

Milletvekillerinden John Bercow, Gavin Williamson’ın Siri’yi susturmaya çalıştığı sırasında “Ne kadar çok rum işi” yorumunda bulundu ve diğer milletvekilleri gördükleri karşısında sessizce güldü. Buna cevaben Williamson, Siri’ye müdehale ettiği sırada cep telefonunu nadiren yanında bulundurduğunu söyleyerek milletvekillerinden özür diledi.

İngiltere’deki parlamenter kurallar, milletvekillerinin tartışmalar sırasında kendi şahsi cihazlarını yanında tutmalarına izin veriyor ancak rahatsızlık verilmemesi adına cihazların sessiz moda alınması gerekiyor. Akıllı telefonlar ve tabletler “e-postaların güncel tutulması” amacıyla kullanılabilirken, konuşma yaparken ya da herhangi bir tartışma sırasında destek alma aracı olarak kullanılamıyorlar. Ayrıca milletvekilleri, siyasi meseleleri tartışmak yerine bu tür cihazları kullanarak çok fazla zaman harcamamaları konusunda sık sık uyarılıyorlar.

2014 yılında milletvekili Nigel Mills,  Avam Kamarası’ndaki görüşmeler sırasında Candy Crush Saga’yı oynayarak cep telefonunu kötüye kullanmaktan dolayı özür dilemek zorunda kalmıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz