Ana Sayfa Haberler Son Sekiz Yılın En Popüler iOS Uygulamarı ve Oyunları

Son Sekiz Yılın En Popüler iOS Uygulamarı ve Oyunları

0

App Annie, iOS App Store’un 10. yıldönümü öncesinde popüler uygulama mağazasıyla ilgili ilginç bilgilerin yer aldığı raporunu yayınladı. iOS App Store’un faaliyete geçmesinden bu yana uygulamaların ve oyunların indirilme sayısı, gelir ve çok daha fazlasına göre ele alındıkları raporda birçok şaşırtıcı bilgi yer alıyor.

App Annie’nin paylaştığı raporda, iOS App Store’un şu anda 170 milyardan fazla kez indirilen 2 milyondan fazla uygulamaya sahip olduğunu ve bu uygulamaların yaklaşık 10.000’inin 1 milyon ABD doları veya daha fazla gelir elde ettiğini belirtiyor.

En Popüler iOS Uygulamaları

Yukarıdaki görselde, 2010 ile 2018 arasındaki en popüler 10 iOS uygulaması yer alıyor (iOS için geliştirilen oyunlar hariç). Bundan tam sekiz yıl önce, Talking Tom Cat indirilme sayısı bakımından listenin en üst sırasında yer alıyordu. Bugün ise indirilme sayısı bakımından Çin’de son derece popüler olan sosyal medya uygulaması Tik Tok listenin en üst sırasında yer alıyor.

2010 yılında uygulama aracılığıyla kullanıcıların yaptıkları harcamalar bakımından üretkenlik, eğitim ve navigasyon uygulamaları arasında en popüler olanı Documents To Go iken, 2018 yılı itibariyle Netflix, Pandora Music, YouTube ve Tinder gibi uygulamalar kullanıcıların en çok harcama yaptıkları uygulamalar haline geldiler.

En Çok İndirilen iOS Oyunları

Oyun söz konusu olduğunda gelir bakımından tüm zamanların en popüler oyunları sıralamasında Candy Crush, Subway Surfers, Fruit Ninja, Clash of Clans ve Honour of Kings’in listenin ilk beş sırasında yer aldığı görülüyor.

En Çok Gelir Elde Eden iOS Oyunları

İndirilme sayısına göre dördüncü sırada yer alan Clash of Clans, tüm zamanların en fazla gelirini elde eden iOS oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

App Annie, iOS App Store’da oyunlar için yapılan harcamaların App Store harcamalarının yüzde 75’ini oluşturduğunu söylüyor.

En Çok İndirilen iOS Uygulamaları

Tüm zamanların en çok indirilme sayısına sahip uygulamaları listesinde ise Facebook, Google ve Tencent’in uygulamaları ile listeyi egale ettikleri görülüyor.

En Çok Gelir Elde Eden iOS Uygulamaları

Gelir bakımından Netflix, Spotify ve Pandora’nın uygulamaları ile listeyi egale etmeleri dikkat çekiyor.

Ülkelere Göre Uygulamaların İndirilme Sayısı ve Yapılan Harcama

Ülkelere göre iOS uygulamalarının ve oyunlarının indirilmesi söz konusu olduğunda ABD’nin hâlâ pazar lideri olduğu (40,1 milyar uygulama ve oyun indirilmesi / 36 milyar dolar harcama) ancak Çin’in ABD’yi artık zorluyor olması dikkat çekiyor.

Tüketici harcamaları söz konusu olduğunda, App Store büyük bir büyüme yaşadı. App Annie, yıllık büyüme oranının 2012-2017 yılları arasında yüzde 30’lara çıktığını belirtiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz