Ana Sayfa Mac Web Sitelerini Mac Uygulamalarına Dönüştüren Fluid’e WebKit 2 Desteği Geldi

Web Sitelerini Mac Uygulamalarına Dönüştüren Fluid’e WebKit 2 Desteği Geldi

0

Web sitelerini temel Mac uygulamalarına dönüştüren bir uygulama olan Fluid büyük bir güncelleme aldı. Beta sürüm olarak test amaçlı gelen yeni güncelleme, uygulamaya kayda değer yenilikler ve değişiklikler getiriyor.

Uygulama geliştiricisi Todd Ditchendorf, Fluid 2.0 beta’yı attığı bir tweet ile duyurdu ve Apple’ın yeni WebKit2 API’nin tümüyle yeniden kodlanarak uygulamaya kazandırıldığını belirtti.

Fluid ile Web Sitelerini Mac Uygulamalarına Dönüştürün

Mac’te gezinmekten büyük zevk aldığınız web sitelerini Fluid uygulamasını kullanarak temel bir Mac uygulamasına dönüştürmek oldukça kolay. Uygulama arayüzündeki seçeneklerden web sitesinin URL’sini, uygulama adını ve isteğe bağlı olarak bir simgeyi seçip oluştur denilmesiyle birkaç saniye içinde web sitesi uygulamaya dönüştürülüyor. Oluşturulan uygulamalar Mac’inizin Launchpad’ine (Uygulamalar) ekleniyor ve diğer uygulamaları Dock’da konumlandırdığınız gibi Fluid ile oluşturduğunuz uygulamaları Dock’a ekleyebiliyorsunuz.

Geliştirici, Fluid’in ücretsiz bir uygulama olduğunu ve her zaman ücretsiz olmaya devam edeceğini söylüyor ancak 5 dolara satılan ek lisansı olarak birkaç ekstra özelliğin kilidi açılıyor. Lisans ile kullanılabilir olacak olan ek uygulama özellikleri şu şekilde;

  • macOS Menü Çubuğu’na Fluid ile oluşturulan uygulamaların eklenebilmesi,
  • Fluid ile oluşturulan uygulamalardaki belgeleri veya kullanıcı bilgilerinin kullanılması,
  • Fluid ile oluşturulan uygulamaları tam ekran modunda kullanabilme.

Fluid uygulamasının Apple’ın WebKit 2 desteğine sahip test sürümünü buradan indirebilir, hemen şimdi deneyimleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz