Ana Sayfa Haberler Apple, iOS 12 için Yeni Siri Shortcuts Uygulamasını Beta Olarak Yayınladı

Apple, iOS 12 için Yeni Siri Shortcuts Uygulamasını Beta Olarak Yayınladı

0

Apple, geliştiricilerin Developer Center üzerinden istediklerinde erişim sağlayabilecekleri iOS 12 için tasarlanan Siri Shortcuts uygulamasının beta sürümünü kullanıma sundu.

Shortcuts beta, Geliştirici Merkezi’ne giriş yaptıktan sonra erişim için “İstek” seçeneği ile TestFlight aracılığıyla indirilebiliyor. Uygulamaya erişim için istekte bulunan kullanıcılara Apple, seçili kullanıcıların erişim izni verildiyse kısa bir süre içinde e-posta ile bilgilendirileceklerini söylüyor.

Yeni Siri Shortcuts Uygulaması

Siri Shortcuts, Apple’ın 2017 yılında satın aldığı Workflow uygulamasına dayanan, kullanıcıların üçüncü taraf uygulamalarını kullanarak çok adımlı kısayollar oluşturmasına olanak tanıyan bir uygulama. Uygulamaya tanımlanan adımlar, daha sonra Siri’ye sesli komut verilerek kullanılabiliyor. Örneğin, Harita uygulaması ile evinize yol tarifi adımlarını tanımlayabilir ve Siri’ye sadece “eve gidiyorum” diyerek seslenebilirsiniz. Siri bu komutunuzun ardından Harita uygulamasını açacak, evinize gidebilmeniz için rota oluşturacaktır.

Apple, bu sonbaharda iOS 12 kullanıma sunulduğunda Siri Shortcuts uygulamasının kullanılabilir olacağını söyledi ancak beta mı yoksa kararlı bir sürüm olarak mı geleceğini söylemedi. Şu anda iOS 12’nin geliştirici veya public betasının Ayarlar uygulamasının Siri menüsünden sınırlı sayıda Siri kestirmesi oluşturulabiliyor ancak Shortcuts uygulamasının sunduğu şekilde bu kestirmeler kullanılamıyor.

Apple’a göre Shortcuts uygulamasının ilk betasında sınırlı eylemler kullanılabilir olacak. iCloud senkronizasyonu ve bazı eylemler olmayacak. Shortcuts, bir cihaz kilitlendiğinde Siri’den çalıştırılsa da uygulamaları açamıyor.

Apple’ın Beta Yazılım Programı kullanıcıları için Shortcuts uygulamasının beta sürümünü yayınlayıp yayınlamayacağı şimdilik belirsiz ancak uygulamanını ilk betası muhtemelen sadece geliştiricilerle sınırlı olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz