Ana Sayfa Apple Apple, Siri ile Patent İhlali Yaptığı Gerekçesiyle Dava Edildi!

Apple, Siri ile Patent İhlali Yaptığı Gerekçesiyle Dava Edildi!

0
Apple Siri

Arizona merkezli konuşma tanıma teknolojisi şirketi olan AVRS (Advanced Voice Recognition Systems Inc.), Apple’a karşı bir dava açtı ve Apple sanal asistanı Siri ile patent ihlali yapmakla suçladı.

Apple’ın suçlanmasına neden olan “heterojen protokollere sahip kullanıcılar arasında konuşma tanıma ve transkripsiyon” başlıklı patent, ilk olarak 2001 yılında belgelenirken 2007’de iptal edildi ve 2009’da yeniden AVRS’ye verildi. Siri, Ekim 2011’de iPhone 4s ile birlikte tanıtıldı.

Şikayet çok kapsamlı ve tekniki konuları içeriyor ancak basit ifade ile AVRS, Siri’nin patentli teknolojisini ihlal ederek, iOS ve macOS gibi çoklu platformlarda ve protokollerde ses komutlarını işleme yeteneğinin bir patent ihlali olduğunu iddia ediyor.

AVRS, Apple’ın en az 2013’den veri patentin farkında olduğunu ve Apple’ın diğer konuşma tanıma patentlerinde en az 77 kez kaynak olarak kullanıldığını iddia ediyor. Ayrıca AVRS, 2015 yılında konuyla alakalı olarak Apple ile iletişime geçtiklerini ancak Apple’ın patent ihlali konusunda hiçbir geri adım atmadığını söylüyor.

AVRS, ABD’nin Arizona bölge mahkemesinde, Apple’dan zarara uğradığını miktarı talep ederek, makul bir telif veya daha az miktarlarda tazminat ödenmesi için bir jüri davası talep etti. AVRS, konuşma tanıma yazılımını ilk olarak 1994 yılında tanıttığını ancak patentli teknolojilerini web sitesinde barındıran herhangi bir üründe veya hizmette sunmadığını, bu nedenle uygulama yapamayan bir kurumdan daha fazlası olduğunu söylüyor. Tüm bunlara karşın Apple’ın nasıl bir savunma yapacağı merak ediliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz