Ana Sayfa Haberler Electra iOS 11.3.1 Jailbreak Nasıl Yapılır? 7 Adımda Jailbreak Rehberi

Electra iOS 11.3.1 Jailbreak Nasıl Yapılır? 7 Adımda Jailbreak Rehberi

40
Electra iOS 11.3.1 Jailbreak Nasıl Yapılır

Electra iOS 11.3.1 Jailbreak nasıl yapılır? İşte 7 adımda Electra Jailbreak rehberi.

Artık iOS 11.3.1 Jailbreak aracı kullanılabiliyor. Bu, Apple’ın iOS 11.3.1’ine kadar sürümleri çalıştıran cihazların Jailbreaking yapılabileceği anlamına geliyor. Electra’nın son sürümünü kullanarak 64 bit iPhone, iPad veya iPod touch’ı Jailbreak yapmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

[bkz url=http://www.sihirlielma.com/2018/07/07/electra-ios-11-3-1-jailbreak-nihayet-cikti-hemen-indirin]

Electra iOS 11.3.1 Jailbreak‘in herhangi bir iPhone’a, iPad’e veya iPod touch’a nasıl yüklenebileceğine geçmeden önce, Jailbreak aracının semi-untethered olduğunu belirtelim. Yani, cihaz yeniden başlatıldığında veya kapatıldığında uygulama kullanılarak Jailbreak işlemleri yeniden yapılmalı.

Electra iOS 11.3.1 Jailbreak Nasıl Yapılır?

Ön Kontrol

1) Jailbreak aracı için cihazınızda yüklü olan iOS sürümünün uyumluluğunu kontrol edin. Electra iOS 11.3.1 Jailbreak aracı aşağıdaki iOS sürümleri ile uyumlu;

  • iOS 11.2
  • iOS 11.2.1
  • iOS 11.2.2
  • iOS 11.2.5
  • iOS 11.2.6
  • iOS 11.3 (betalar dahil)
  • iOS 11.3.1 (betalar dahil)

2) Apple cihazınızın Jailbreak aracı ile uyumluluğunu doğrulayın. Araç, iPhone X dahil olmak üzere yukarıdaki iOS sürümlerini çalıştıran tüm 64 bit iPhone, iPad ve iPod touch’a yüklenebiliyor.

3) cydiaimpactor.com‘dan PC veya Mac’iniz için Cydia Impactor’un son sürümünü indirin.

4) Windows veya macOS çalıştıran bir PC veya Mac’e iTunes’in son sürümünü yükleyin.

5) Apple Developer Center’da ödemesi yapılmış veya ödemesi yapılmamış bir üyelik oluşturmalısınız. Mevcut veya yeni bir Apple Kimliği’ni kullanarak developer.apple.com‘dan Apple Developer hesabı oluşturabilirsiniz.

6) coolstar.org/electra adresinden Electra1131’ün IPA dosyasını indirin. Ödemesi yapılmış bir Apple Developer hesabınız varsa sitedeki “Dev Account” seçeneğini, ödemesi yapılmamış bir developer hesabınız varsa “Non Dev Account” seçeneğinden Electra1131 IPA dosyasını indirin.

Ödemesi yapılmış ile ödemesi yapılmamış Apple Developer hesabı arasındaki fark aslında oldukça basittir. Çok kullanıcılı bir tcp istisnası kullanan ödemesi yapılmış developer hesabını kullanarak vfs istismarını kullanan ödemesi yapılmamış developer hesabını tercih etmediğinizde, Jailbreak yaparken çok daha yüksek başarı oranına sahip olursunuz. Bu farkın dışında, Electra Jailbreak’in iki versiyonunda her şey anıdır. Çoğu kullanıcı için ödemesi yapılmamış Apple Developer hesabı sürümünü tercih etmektedir.

iOS 11.3.1 Jailbreak Nasıl Yapılır

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/11/bilgisayarsiz-ios-11-3-1-jailbreak-nasil-yapilir/]

1 Söz konusu iOS 11.3.1 veya yukarıdaki iOS sürümlerinden birisini çalıştıran Apple cihazınızı alın ve USB kablosu ile PC’nize veya Mac’inize bağlayın. Devam etmeden önce, iTunes ile cihazınızın tam bir yedeklemesini yapın.

2 Uçak Modu’nu etkinleştirmeniz, Siri’yi devre dışı bırakmanız ve Electra uygulamasını çalıştırmadan önce cihazınızı yeniden başlatmanız önerilir.

3 Yukarıdaki ön kontrol maddelerini okuduğunuza eminseniz şimdi Cydia Impactor’un son sürümünü PC veya Mac’nize yüklemiş olmalısınız. Uygulamayı açın ve indirdiğiniz Electra1131 IPA dosyasını Cydia Impactor’ün arayüzüne sürükleyip bırakın. İstendiğinde geçerli Apple Kimliği ve şifresini kullanarak yükleme işlemini başlatın.

4 Electra Jailbreak uygulaması iOS cihazınıza aktarıldıktan sonra cihazınızda açabileceğinizden emin olmanız gerekiyor. Bunun için iOS cihazınızın Ayarlar > Genel > Profil menüsüne gidin ve yüklediğiniz Electra IPA ile ilişkili profili bulun. Profile dokunarak Güven ve ardından tekrar Güven diyerek profilin yüklemesini tamamlayın. Şimdi, Elecetra uygulamasının yer aldığı Ana Ekran’ınıza dönün ve uygulama simgesine dokunun.

5 Electra tıpkı diğer uygulamalar gibi başlatılacak ve ana arayüzü görüntülenecektir. Ekranın ortasındaki Jailbreak adlı düğmeyi görüyor olmalısınız. İşlemi başlatmak için bu düğmeye dokunun ve “Tweaks” seçeneğinin yanındaki anahtarın olduğundan emin olun.

6 Kısa bir süre sonra Electra’nın cihazınızı otomatik olarak yeniden başlattığını göreceksiniz. Cihazınız yeniden başlatıldıktan sonra kilidini açın ve Electra uygulamasına dokunarak yeniden başlayın ve Jailbreak işlemine devam etmek için tekrar “Jailbreak” düğmesine dokunun.

7 Electra’nın yapması gereken tüm işlemleri yapabilmesi için onayınıza sunulan tüm seçenekleri onaylayın. İşlem tamamlandıktan sonra cihazınız başarıyla Jailbreak yapılacak ve Ana Ekran’da Cydia simgesi konumlandırılacaktır.

Cydia uygulamasını açın ve Jailbreak dünyasının aralanan kapısından ilk adımınızı atarak özgürlüğün tadını çıkarın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


40 Yorumlar

  1. siri kapalı,iphonu bul kapalı,uçuş modu açık halde yapıyorum hep aynı,whatapp dan görüntüşü bağlanabilir misiniz bana,uzaktan yardımcı olsanız,kırıp atıcam en saonunda,bu kadar zamandır bekle şimdi çalıştırama…çok zoruma gitti

  2. hocam bende deniyorum geri sayım oluyor iphone x 11,3 versiyon electra ya giriyorum yeniden başlıyor ama maalesef olmuyor bilginiz var mı

  3. Uygulamayı açtıktan sonra JAİLBREK 1/3 yazısında kalıyor yeniden başlattıktan sonra ise sürekli aynı yerde duruyor Jailbrek 1/3 den ileriye gitmiyor. 11.3.1 İos sürümü yüklü ve cihazım İphone 5S.

  4. Hocam ben yaptım oldu ilk denemede ama sizlere ilk izlenimimi söyleyim evet cydia ya kavuşuyorsunuz ve birçok repo içinde yüklü geliyor ama ios 11 uyumlu çok az tweak var ama yinede çok mutluyum sorularınız varsa sorabilirsiniz

  5. Dostum Maalesef Olmuyor. İos 11.3.1 Kullanıyorum, Cihazımda İphone 5S, Dün Geceden Beri JailBreak Uğraşıyorum Ancak Olmuyor. Adımları Kontrol Edip Hatayı Bulabilir Misiniz Lütfen.

  6. Arkadaşlar bende şuanda yüklü Cydia en az 80 90 kere denedim. Her seferinde 1/3 ye yeniden başlattı pes etmeyin. Ve her tekrar yaparken besmele çekin ???

  7. ELECTRA JAILBREAK 1/3’te KALMA SORUNU ÇÖZÜMÜ!!
    1-) Google’dan araştırarak telefonunuza “tvOS 11 Beta” profilini yükleyip cihazı yeniden başlatın.
    2-) Sonrasında 5. adımdan işlemlere devam edin..
    Not 1 : Electra uygulamasını Uçak Modu’nda kullanmayı unutmayın yoksa çalışmaz.
    Not 2 : “Bir” ya da “İki” kere resetlendikten sonra Cydia’yı ana ekranda görebilirsiniz 🙂

  8. arkadaşlar. Gece 3.e kadar uğraştım ios11.3.1 pc’den impactorla yüklediğim electrayı jailbreak yapamadım hep 3/2 de respring yapıp durdu .
    son bir kezde tel üzerinden safariden PM yazan electra ipayı yükledim ilk denememde oldu cydia geldi sorunsuz çalışıyor. Telim 8 plus .
    Pc den uğraşmayın direkt safariden olan ipa ile cydia’yı kurun

  9. Siri kapalı olacak , uçak modunda olacak.
    Developer hesabı almaya falanda gerek yok.
    Telefondan safari için olan ipayı direk tıklayıp kurun profili güven deyin elektra gelecektir tele. Sonra elektraya tıklayın gelsin cydia

  10. Dun sorunsuz yukledim ancak cydia da appsync uyumsuzlugu nedeniyle surekli cydia uyari verdi. Surekli tekrarladi. Electra haric tum repolari sildim yine olmadi. Cok kizdim

    • Merhaba kardeşim çözümü buldum bende aynı sebepten mağdur oldum. Sana yapacaklarını söyleyim. Itunes indir pcne. Sonra telefonu pc ye bağla ve ses açma vegüç düğmesine basılı tut karşına itunes logosu gelecek telefonuna (telefonun şarjı bitmişse önce şarj et). Sonra sana itunes da gerekli yönergeler gelecektir eğer yapamadıysan itunes recovery mod olarak araştırırsan gerekli sonuçları bulabilirsin düzelmesi dileğiyle..

  11. selam arkadaşlar…

    ben telefonumu bilgisayarsız jailbreak yaptım. yanlız ilk defa tethered jailbreak kullanıyorum. bunların sertifikası falan varmış sanırım… bu sertifika süreside 7 günmüş…7 gün dolduktan sonra aynı kapatıp açtığımızdaki gibi telefonun içinde electra ya girip jailbreak mi yapmam lazım yoksa electra uygulamasıda mı 7 günün sonunda kullanılmaz hale geliyor onuda mı yeniden yüklememiz gerekiyor? bana açıklayabilir misiniz? bide extender tarzı uygulamalardan bhasediliyor… bu uygulamayı 11.3 jailbreak içinde kullanablir miyiz? yardımcı olur muusnuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz