Ana Sayfa Haberler App Store’un 10. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!

App Store’un 10. Yıl Dönümü Kutlu Olsun!

1

Tam 10 yıl önce bugün, iPhone 3G’nin piyasaya sürülmesinden bir gün önce yani 10 Temmuz 2008’de iOS cihazlar için uygulama mağazası App Store kullanıma sunuldu. iPhone 3G, iPhone 3G’nin işletim sistemi iPhone OS 2’de bulunan yeni işlevselliği ile Apple’ın App Store’u kullanıma sunmak için kullandığı ilk cihazı oldu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/05/apple-app-store-10-yasini-kutluyor/]

Büyük Başarılara Açılan Kapı: App Store

Apple, App Store’u kullanıma sunmadan önce, Mart 2008 uygulama geliştiricilerinin üçüncü taraf uygulamalarını oluşturmalarını sağlayan aracı iPhone SDK’yı kullanıma sundu. Düzenlenen etkinlikte sahnelenen demo iPhone uygulamaları AIM, Sega’nın Super Monkey Ball’ı, Electronic Arts’ın Spore Origins’ı ve Salesforce oldu. İlk iPhone SDK’sı sadece birkaç gün içinde 100.000’den fazla kez indirilerek büyük bir başarı elde etti.

App Store, Temmuz 2008’de açıldığında yüzde 25’i ücretsiz, yüzde 75’i ücretli tam 500 üçüncü taraf uygulamaya sahipti. App Store, tüm bu uygulamaların indirilmesine aracılık etti ve Apple, bir haftadan kısa bir sürede 10 milyon uygulamanın indirildiğini duyurdu.

Apple’ın efsanevi CEO’su Steve Jobs;

Üç gün içinde indirilen 10 milyon uygulama ile App Store büyük bir başarıdır. Geliştiriciler bazı olağanüstü uygulamalar yarattılar ve App Store bunları anında tüm iPhone ve iPod touch kullanıcılarına ulaştırabildi.

App Store, ilk başlangıcından bu yana tüketiciler ve geliştiriciler için App Store deneyimini sürekli olarak yeniledi ve geliştirdi. Gerek geliştiriciler için uygulanan sıkı denetim politikaları, gerekse kullanıcı tarafında yapılan geliştirmeler App Store’u dünyanın en temiz ve iyi uygulama mağazası olmasını sağladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz