Ana Sayfa Apple Google Haritalar Karşısında Apple Haritalar’ın İşi Bir Hayli Zor

Google Haritalar Karşısında Apple Haritalar’ın İşi Bir Hayli Zor

0
Apple Haritalar

Bugün, navigasyon ve harita uygulamalarına olan kullanıcı eğilimlerini gösteren önemli bir rapor paylaşıldı. Yapılan bir anket sonucuna dayanan raporda, Google Haritalar’ın Apple Haritalar ve diğer harita hizmetlerinden ne kadar ileride olabileceğine ışık tutuluyor. Hatta kullanıcıların neredeyse yüzde 70’inin Google Haritalar’dan başka harita uygulamasını kullanmamasının önemli nedenlerine değiniliyor.

Kullanıcıların Favorisi Google Haritalar

Manifest, yaptığı anket ile en sevilen navigasyon/harita uygulaması hakkında 500’den fazla akıllı telefon kullanıcısına ve onların seçimlerine neyin yol açtığını sordu. Google Haritalar, anket katılımcılarının yüzde 67’siyle net favoriydi. Google’ın Haritalar uygulaması karşısında Waze uygulaması yüzde 12 ile ikinci sırada, Apple Haritalar ise yüzde 11 ile üçüncü sırada yer aldı.

Apple, geçtiğimiz ayın sonunda, harita hizmetlerinde büyük bir revizyonu yapmak için hazırlık yaptığını duyurdu. Cue, Apple’ın artık dünyadaki en iyi harita uygulamasını oluşturmaya odaklandığını söyleyerek iddialı konuşmuştu.

[bkz url=]https://www.sihirlielma.com/2018/06/29/apple-harita-tamamen-yenileniyor/

Apple Harita uygulamasındaki ilk değişiklikler San Francisco Körfez Bölgesi’nden başlayarak yıl içinde Kuzey California’ya genişleyecek şekilde planlandı. Kısa vadede Apple Haritalar kullanıcılarının büyük gelişmeler görmesi pek mümkün gibi durmuyor.

Favori navigasyon/harita uygulamalarını seçmede önemli yere sahip faktörlere gelince, kullanıcılar net yönlendirme talimatların bir numaralı tercih nedeni olduğunu belirtiyor. Tercih edilen özellikler ve kullanıcı dostu tasarım ve arayüz ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor. Ankete katılanların yüzde 14’ü favori harita uygulamalarının yanında başka bir navigasyon/harita uygulaması kullanmadıklarını belirtiyor.

Manifest, özellikle ankete katılan kullanıcıların yüzde kaçının bir iPhone veya Android tabanlı akıllı telefon kullanıcısı olduğu bilgisini paylaşmadı. Apple Haritalar’ın Google Haritalar’ı geçebilmesi için katetmesi gereken yolun çok olduğu net bir şekilde görülüyor.

Siz hangi harita/navigasyon uygulamasını kullanıyorsunuz? Lütfen yorum alanından bizimle paylaşın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz