Ana Sayfa Haberler 2018 MacBook Pro Önceki Nesle Göre Çok Daha Sessiz Klavyeye Sahip

2018 MacBook Pro Önceki Nesle Göre Çok Daha Sessiz Klavyeye Sahip

0
2018 MacBook Pro Klavye

Apple’ın yeni 2018 MacBook Pro modellerinde, “daha sessiz yazma deneyimi” için geliştirildiğini söylediği üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı klavye bulunuyor. TechCrunch, 2018 MacBook Pro’nun klavyesinin önceki nesle kıyasla daha sessiz olduğunu net bir şekilde gösteren kısa bir video paylaştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/macbook-pro-modelleri-yenilendi-yeni-macbook-pro-fiyatlari-ve-ozellikleri/]

2018 MacBook Pro ile Daha Sessiz Klavye Geliyor!

TechCrunch’ın paylaştığı videodan duyulacağı üzere, 2018 MacBook Pro’nun klavyesine kıyasla, önceki nesil MacBook Pro‘nun klavyesinden gelen ses adeta bir daktilo gibi, oldukça yüksek ve kesinlikle rahatsız edici.

Dün çeşitli haber siteleri tarafından 2018 MacBook Pro için paylaşılan birçok ilk kullanım deneyimi videolarında, yeni üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyenin çok daha sessiz çalıştığı doğrulandı. Kimi kullanıcı, söz konusu farkı hissetmek konusunda 2018 MacBook Pro ile önceki nesil MacBook Pro klavyesinin pek farklı ses çıkarmadığını belirttiler.

Apple’a göre, üçüncü nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyenin odak noktası, sesin azaltılması ve önceki nesilde yaşanan sorunların giderilmesi. Şirket, önceki nesil kelebek tipi mekanizmalı klavyesindeki hataları kabul ederek, 2016 ve 2017 MacBook Pro modellerinde bulunan klavyenin veya klavye düğmelerinin değiştirilmesi için onarım programını başlattı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/23/macbook-ve-macbook-pro-icin-klavye-onarim-programi/]

Birçok 2016 ve 2017 MacBook Pro sahibi, Apple’ın cihazları için onarım programını başlatmadan önce, klavyenin ya çalışmaz hale geldiğini ya da bazı düğmelerinin yapışıp kaldığı yönünde bildirimlerde bulunuyorlardı. Apple, şimdi sorundan etkilenen MacBook Pro modelleri için ücretsiz onarım programını sunuyor ancak hem önceki cihazlar hem de yeni 2018 MacBook Pro’larda sorunu kalıcı olarak önlemek için klavye tasarımında değişiklik yapıp yapmadığı belirsizliğini koruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz