Ana Sayfa Haberler iOS 11.3.1 Jailbreak’li iPhone Kullanmak için 7 Geçerli Neden

iOS 11.3.1 Jailbreak’li iPhone Kullanmak için 7 Geçerli Neden

0
iOS 11.3.1 Jailbreak'li iPhone

Neden iOS 11.3.1 Jailbreak‘li iPhone veya iPad kullanmalı? Son zamanlarda soru çok soruluyor. Bu yazımızda, iOS 11.3.1 Jailbreak’li iPhone, iPad veya iPod touch kullanmak için en iyi nedenleri derledik.

Siz de aşağıdaki yorum alanında, kendi nedenlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Tabii ki sorularınız varsa onları da sorabilirsiniz.

1) Jailbreak İşlemi Kolaydır

Jailbreak işlemi, birkaç yıl önce olduğu kadar kolay değil ama Electra Jailbreak gibi Jailbreak araçları, iPhone, iPad ve iPod touch’ın Jailbreaking yapılmasını son derece kolaylaştırıyor. Electra Jailbreak aracı kullanılarak 100.000’den fazla iOS cihazın başarıyla Jailbreaking yapıldığı söyleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/06/30/jailbreak-nedir-bir-iphone-icin-jailbreak-ne-anlama-geliyor/]

Bir Jailbreak kullanıcısı olabilmek için herhangi bir teknik bilgiye ihtiyacınız yok. iPhone veya iPad’inizi başarılı bir şekilde Jailbreak yaptıktan sonra, App Store kullanır gibi Cydia uygulamasından tweak ve temaları kolayca bulabilir ve kullanabilirsiniz.

Ayrıca, Electra ekibinin daha modern bir kullanıcı arayüzü sunacak, Cydia uygulamasının yerini alacak Siela uygulamasının üzerinde çalıştıklarını da hatırlatalım.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/11/bilgisayarsiz-ios-11-3-1-jailbreak-nasil-yapilir/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/07/electra-ios-11-3-1-jailbreak-nasil-yapilir/]

2) Uygulama Geliştirmeleri

Cydia’daki tweak’leri kullanarak, uygulamalara yeni işlevler ekleyebilirsiniz. Uygulamala geliştiricilerinin koyduğu kısıtlamalardan kurtulabilirsiniz. Örneğin, Instagram için Rocket for Instagram tweak’ini kullanarak, fotoğrafları ve videoları kolayca cihazınıza kaydedebilirsiniz.

3) iPhone Arayüzünü Özelleştirme

Jailbreaking, iOC cihazınızı mümkün olan her şekilde özelleştirmenize izin verir. Anemone gibi bir Jailbreak tweak’ini kullanarak, iPhone’unuzun görünümünü ve hissini değiştirmeniz mümkün. Ayrıca, 5-icon dock gibi tweak’ler sayesinde yerleşik iOS klavyesine ek tuşlar ekleyebilir, operatör logosunu değiştirebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/en-iyi-iphone-temasi-chill/]

4) Uygulamalara ve Uygulama Klasörlerine Erişimi Engelleme

Eğer iPhone’unuzu bir arkadaşınıza veya akrabanıza vermek konusunda ihtiyatlıysanız, kişisel alanınızı izole edebilirsiniz. Bunun için Jailbreak birçok çözüm sunuyor.

BioProtect gibi Jailbreak tweak’leri, yetkisiz kişilerin kullandığınız uygulamalara erişimlerini önlemek için Touch ID veya parola ile uygulamaları ve uygulama klasörlerini engellemenizi sağlıyor.

5) CarPlay’da Herhangi Bir iPhone Uygulamasını Kullanma

CarPlay Jailbreak

Apple, 2010 yılında CarPlay’i piyasaya sürdü. Ancak Telefon uygulaması gibi sadece bazı yerleşik Apple uygulamalarının kullanılabilir olmasından dolayı sınırlı bir kullanım deneyimi sunuyor. Jailbreak sayesinde CarBridge gibi bir tweak sayesinde herhangi bir iPhone uygulamasını CarPlay üzerinde kullanabilirsiniz.

6) Koyu Mod ile Pil Ömrünü Artırma

iPhone X Koyu Mod

Koyu Mod, iOS’ta en çok istenen özelliklerden biri. Apple’ın iPhone X’da kullandığı OLED ekranında Koyu Mod’u kullanarak pil ömrünü etkin bir şekilde artırmak mümkün ancak nedendir bilinmez, Apple, Koyu Mod’u şimdilik en yeni Mac platformu macOS Mojave’ye getirmeyi tercih ederken iOS tarafında böyle bir adım atmadı.

Jailbreak sayesinde EclipseX veya NoctisXI gibi tweak’leri kullanarak Koyu Mod’a erişmek mümkün.

7) Filza Dosya Yöneticisi

iOS 11, macOS’un Finder’ına daha yakın işlerle sunan yepyeni bir Dosya uygulamasıyla birlikte geldi ancak hala sistem dosyalarına erişim sağlamak mümkün değil. Anlayacağınız bir Filza Dosya Yöneticisi kadar güçlü değil. iOS’un kapalı ekosistemi göz önün alındığında elbetteki bu bir sürpriz değil.

Filza File Manager, sistem dosyalarını ve klasörleri görüntülemenizi ve bunları doğrudan iPhone’unuzda düzenlemenizi saplayan eşsiz bir dosya yöneticisi. Filze tweak’ini Cydia’yı kullanarak kolayca yükleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz