Ana Sayfa Haberler iOS Kullanıcıları Uygulamalara Harcama Yapmaya Daha Meyilli!

iOS Kullanıcıları Uygulamalara Harcama Yapmaya Daha Meyilli!

0
iOS App Store

App Store’un Google Play Store’a kıyasla neredeyse gelirini iki katına çıkardığı araştırma sonucunun yayınlanmasının ardından, ilginç bir anket paylaşıldı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/17/apple-app-store-halen-lider/]

Creative Strategies’in yaptığı araştırmaya göre, iOS kullanıcıları abonelik tabanlı uygulamalara karşılar ancak Android kullanıcılarına göre uygulamalara daha fazla harcama yapmaya meyilliler.

Uygulama Mağazalarının Kullanım Oranları

800 ABD’li akıllı telefon kullanıcısının katılımı ile yapılan araştırmada, iOS kullanıcılarının yüzde 20’sinin Apple’a her gün göz attığı sonucu ortaya çıktı. Dahası, yüzde 32’lik kesim App Store’a haftada bir defa göz attıklarını söylüyor. Bu oranlar, Google Play Store’a günlük göz atan kullanıcıların yüzde 9 ve haftalık göz atanların sayısının yüzde 21 olmasına kıyasla oldukça yüksek.

iOS Kullanıcıları App Store’un Arama Özelliğini Pek Kullanmıyor

Ankete göre, App Store’daki yerleşik arama özelliğini kullanıcıların pek kullanmadığı bir özellik. App Store kullanıcıların yalnızca yüzde 16’sı, uygulamaları bulmak için arama özelliğini kullandıklarını söylüyor. Ayrıca, kullanıcıların yüzde 35’i uygulamaları bulmak için özel aramalar yaptıklarını yani genellikle Google gibi arama motorlarına güvendiklerini söylüyor.

iOS Kullanıcılarının Uygulama Satın Almadan Önce Baktıkları İlk Şey: Uygulama Özellikleri

Hangi uygulamanın satın alınacağına karar verilmesi söz konusu olduğunda, iOS kullanıcılarının yüzde 38’i uygulamadan ziyade uygulamanın sunduğu özelliklere bakıyor. Android kullanıcılarının yüzde 44’ü herhangi bir uygulamayı satın almadan önce uygulama için yapılan kullanıcı yorumlarına baktıklarını belirtiyor.

iOS ve Android Kullanıcılarının Harcama Alışkanlıkları

Son olarak, ankette, iOS ve Android kullanıcılarının arasındaki harcama alışkanlıklarındaki farklılığa da değiniliyor. Uygulama içi satın alımlar söz konusu olduğunda, ne Android ne de iOS kullanıcıları uygulama içi satın alımlara karşı herhangi bir negatif yaklaşım göstermiyor. iOS kullanıcıların yüzde 56’sı ve Android kullanıcılarının yüzde 64’ü uygulama içi satın alımlarla veya aboneliklerle kandırılmadıklarını dile getiriyor.

Ancak kullanıcıların uygulama abonelikleriyle ilgili genel olarak endişeli oldukları görülüyor. iOS kullanıcılarının yüzde 54’ü ve Android kullanıcılarının yüzde 47’si  bir kerelik ödeme yapmayı tercih ettiklerini belirtiyor.

Uygulama içi reklamlar tarafındaysa, iOS kullanıcılarının yüzde 46’sı reklamları kaldırmak için uygulama içi satın alımlara yöneldiklerini belirtirken, Android kullanıcılarının yüzde 38’i bunu tercih ettiklerini söylüyor.

Platformlar arasında kullanıcıların satın aldıkları veya abone oldukları uygulama sayısı bakımından iOS kullanıcıların ağırlıklı olduğu görülüyor. Buna göre, iOS kullanıcılarının yüzde 45’i, Android kullanıcılarının ise yalnızca yüzde 19’u beş veya daha fazla ücretli uygulama satın aldıklarını veya uygulama aboneliğine sahip olduklarını dile getiriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz