Ana Sayfa Apple Siri’nin Son Eş Kurucusu da Apple’dan Ayrıldı

Siri’nin Son Eş Kurucusu da Apple’dan Ayrıldı

0
Apple Siri

Siri‘nin geliştirme grubunun başı olarak görev yapan ve Siri’nin ilk kurucularından birisi olan Tom Gruber, emekli olarak Apple’dan ayrıldı. The information’a göre, Gruber ile birlikte Apple’ın arama başkanı Vipul Ved Prakash da şirketten ayrıldı. Prakash, Topsy firmasının 2013 yılında satın alınmasıyla Apple’da işe başlamıştı. Arama ekibi de Siri grubu içindeydi.

Gruber, Dag Kittlaus ve Adam Cheyer ile birlikte Siri’yi App Store için bir uygulama olarak 2010 yılında yayınladı. Apple, yaklaşık iki ay sonra Siri’yi satın aldı ve Cheyer, Kittlaus ve Gruber de Apple’a katıldı.

Siri'nin Kurucuları

Kittlaus, 2011’de Apple‘ı bıraktı ve Cheyer de 2012’de şirketten ayrıldı. İkili, 2016’da Samsung tarafından satın alınan yeni bir yapay zeka projesi olan Viv‘yi oluşturmak için tekrar bir araya geldi. Samsung, mevcut AI asistan platformu olan Bixby‘yi oluşturmak için Viv’yi kullandı.

Gruber, diğer iki Siri kurucuları ayrıldıktan sonra Apple’da kalmaya devam etsede emekli olmasıyla son Siri kurucusu da Apple’dan ayrılmış oldu.

Apple’ın Siri ekibi, şu anda Google’ın arama ve yapay zeka biriminin eski başkanı olan John Giannandrea’nın işe alınmasıyla onun liderliğine geçti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/applein-yeni-makine-ogrenimi-ve-ai-sefi-siriyi-duzeltebilecek-mi/]

Apple, geçen hafta makine öğrenimi ve AI stratejisi şefi olarak görevlendirilen Giannandrea’yı Apple Yönetimi sayfasına dahil etti. Giannandrea, şu anda Apple’ın AI ve makine öğrenim ekiplerine liderlik ediyor ve Apple, Core ML ve Siri takımlarını onun altında birleştirdi.

Giannandrea’nın işe alınmasından önce Siri’nin geliştirilmesi ile Eddy Cue ilgilenirken, yazılım mühendisliği şefi Craig Federighi tarafından denetleniyordu.

Apple’ın kişisel asistanı Siri, yetenekleri ile diğer AI tabanlı kişisel asistanlarla karşılaştırıldığında büyük eleştiri alıyor. Birçok kişi, Siri’nin Microsoft, Google ve Amazon’un kişisel asistanlarına kıyasla ciddi eksikliklerinin olduğunu dile getiriyor.

Apple, Siri’nin mevcut eksikliklerini giderebilmek için iOS 12’de Siri Kısayolları özelliğine yer verecek. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar yerleşik ve üçüncü taraf uygulamaları kullanarak çok adımlı görevler oluşturabilecekler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz