Ana Sayfa Haberler Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma için 6 Temel Öneri

Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma için 6 Temel Öneri

0
Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma

Bu yazıda, Apple Watch pil ömrünü uzatma için deneyimlenmiş 6 temel önerini bir araya getirdik.

Diğer tüm Apple cihazlarına kıyasla oldukça küçük bir pile sahip olan Apple Watch‘un pil ömrü gün boyu size eşlik edecek şekilde tasarlanmış olsa da kimi zaman pil ömrü yetersiz kalabiliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/22/iphoneun-pilini-olduren-3-kotu-aliskanlik/]

Apple, bir gecelik şarj ile Series 1, Series 2 ve Series 3‘ün 18 saatlik pil ömrü sunduğunu söylüyor. Test sonucundaki pil ömrü süresinin yapılandırma ve daha birçok etkene göre değişebileceğinden yola çıkarak, Apple Watch’un yapılandırmasında birtakım değişiklikler yaparak pil ömrünü uzatmayı hedefliyoruz.

Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma

Arka Planda Uygulama Yenile Özelliği

Apple Watch uygulamaları arka planda otomatik olarak yenilenir. Arka planda uygulama yenilemenin kapatılması pil ömrünü uzatabilir ama komplikasyona sahip bir saat kadranı kullanıyorsanız bu komplikasyonlarla ilişkili uygulamalar yenilenmeye devam edecektir.

Bu yüzden, pil ömrünü uzatmak için “Arka Planda Uygulama Yenile Özelliği”ni kapatacak ve komplikasyonlara sahip saat kadranı kullanmaktan kaçınacağız.

Özelliği kapatmak için iPhone’daki Watch uygulamasını açın, Genel > Arka Planda Uygulama Yenile menüsüne gidin ve Arka Planda Uygulama Yenile seçeneğinin yanındaki anahtarı kapalı konuma getirin.

Apple Watch Pil Ömrü Uzatma Arka Planda Uygulama Yenile

Ekran Parlaklığı

Küçük bir ekrana sahip Apple Watch’un ekran parlaklığı kullanılabilirlik için önem arzediyor olsa da parlaklığı ortalama düzeyde veya minimumda tutmak pil ömrünü uzatma konusunda yardımcı olacaktır.

Apple Watch’un ekran parlaklığı ayarlamak için iPhone’daki Watch uygulamasını açın, Parlaklık ve Metin Puntosu menüsüne giderek “Parlaklık” başlığı altındaki seçenekten yapılandırın.

Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma Ekran parlaklığı

Fitness Takibi

Apple Watch’unuzu Fitness takibi için kullanıyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz ancak akıllı saatinizin adım sayınızı, yakılan kaloriyi ve fitness düzeyinizi belirlemek için vücut hareketlerinizi kullanması sizin için hiçbir anlam ifade etmiyorsa bu özelliği kapatmanızı öneririz.

Fitness Takibi özelliğini kapatmak için, iPhone’daki Watch uygulamasını açın ve Gizlilik (iOS 11 ve altı sürümde Genel > Gizlilik) menüsüne gidip Fitness Takibi’nin yanındaki anahtarı kapalı konuma getirin.

Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma Fitness Takibi

Kalp Atış Hızı

Apple Watch, yakılan kaloriyi hesaplamak, kalp atış hızı bildirimlerinin ne zaman gönderileceğini belirlemek ve kalp atış hızını gün boyunca izlemek için dahili kalp atış hızı sensörünü kullanır. Doğal olarak sensörün her kullanımında üst düzey pil kullanımı söz konusu olmaktadır.

Apple Watch’da kalp atış hızınızın takip edilmesi sizin için bir anlam ifade etmiyorsa bu özelliği kapatmanız pil ömrünü uzatmanız için faydalı olacaktır.

Kalp Atış Hızı özelliğini kapatmak için, iPhone’daki Watch uygulamasını açın ve Gizlilik (iOS 11 ve altı sürümde Genel > Gizlilik) menüsüne gidip Kalp Atış Hızı’nın yanındaki anahtarı kapalı konuma getirin.

Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma Kalp Atış Hızı

Bildirimler

Apple Watch, iPhone’daki uygulama bildirimlerini takip etmek için oldukça önemli bir yere sahip ancak her uygulama için bildirimleri alması pil ömrünü olumsuz yönde etkiler.

iPhone’daki Watch uygulamasını açın ve Bildirimler menüsüne giderek gereksiz uygulamalar için veya sık sık bildirim gönderen (Haberler uygulamaları gibi) uygulama veya uygulamalar için bildirimleri kapatın. Böylece sadece önemli uygulamalar için bildirimleri almaya devam edebilir ve Apple Watch pil ömrünü uzatmak adına önemli bir adım atabilirsiniz.

Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma Bildirimler

Ekranı Uyandır

Apple Watch’un ekranı, kolunuzu kaldırdığınızda veya sesli uygulamalar geldiğinde uyanacak şekilde tasarlanmıştır. Kimi zaman kolun kaldırılmadığı ama kaldırılmış gibi algıma yapan sensörler ekranın açılmasına neden olur.

Ekranın her gereksiz açılması pil ömrünü olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle “Kol Kaldırıldığında Uyandır” özelliğini kapatmak Apple Watch pil ömrünü uzatma adına olumlu etki gösterecektir.

Kol Kaldırıldığında Uyandır özelliğini kapatmak için, iPhone’daki Watch uygulamasını açın ve Genel menüsüne gidip Kol Kaldırıldığında Uyandır’ın yanındaki anahtarı kapalı konuma getirin.

Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma Ekran Uyandırma

Ayrıca, bu menüdeki “Dokunulduğunda” başlığı altında yer alan süreli uyandırma seçeneklerinden “15 Saniyeliğine Uyandır”ın seçili olduğundan emin olun. Böylece ekrana dokundurarak Apple Watch’u uyandırdığınız ekran 15 saniyeliğine açılacak ve ardından kapanacaktır.

Apple Watch Pil Ömrünü Uzatma Ekran Uyandırma Süresi


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz