Ana Sayfa Haberler iPhone’ları da Etkileyen Yüksek Profilli Bluetooth Güvenlik Açığı!

iPhone’ları da Etkileyen Yüksek Profilli Bluetooth Güvenlik Açığı!

0
Bluetooth Güvenlik Açığı

Intel, iPhone’ları da etkileyen yüksek profilli bir Bluetooth güvenlik açığı keşfettiğini duyurdu.

Intel’e göre, keşfedilen Bluetooth güvenlik açığı, yakındaki bir bilgisayar korsanının cihazlara yetkisiz erişim sağlama, veri trafiğini engelleme ve eşleştirilmiş iki Bluetooth cihazı arasında hassas mesajlar gönderme potansiyeline sahip.

Güvenlik açığı, Apple, Broadcom, Intel ve Qualcomm’un Bluetooth uygulamalarını ve işletim sistemi sürücülerini etkiliyor.

Bluetooth Güvenlik Açığının Kaynağı

BleepingComputer’a göre, Bluetooth özellikli cihazlar, güvenli Bluetooth bağlantılarında şifreleme parametrelerini yeterince doğrulamıyor ve bir saldırgan tarafından iki cihaz arasında gönderilen verileri elde etmek için kullanılabilecek zayıf bir güvenlik açığı oluşuyor.

Güvenlik açığı hem Bluetooth hem de Bluetooth LE‘yi etkilerken, Bluetooth Special Interest Group (SIG)’a göre, Bluetooth teknolojisinin yer aldığı cihazların çoğu güvenlik açığından etkilenmedi.

Apple Cihazlarının Durumu

Yazılım güncellemeleri yapılmış Apple cihazları için ise endişelenilecek bir durum yok. Apple, yayınladığı macOS High Sierra 10.13.5 / 10.13.6 ile Mac‘ler ve iOS 11.4 ile iPhone‘lar tvOS 11.4 ile Apple TV‘ler ve watchOS 4.3.1 ile Apple Watch‘lar için Bluetooth güvenlik açığına neden olan sorunu giderdiği belirtiliyor. Bu nedenle, kullanıcıların yazılım güncellemelerini yapmaları öneriliyor.

Diğer firmalar da açıklama yaparak, güvenlik açığı karşısında cihazlarının durumunu paylaştı. Microsoft, cihazlarının güvenlik açığından etkilenmediğini söylerken, Intel, Broadcom ve Qualcomm ise hata düzeltmesi için çalışmalara başladıklarını duyurdu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz