Ana Sayfa Haberler T2 Çipi, 2018 MacBook Pro ve iMac Pro’da Kernel Sorunlara Neden Oluyor!

T2 Çipi, 2018 MacBook Pro ve iMac Pro’da Kernel Sorunlara Neden Oluyor!

0
Mac T2 Çipi Kernel Sorun

2018 MacBook Pro‘daki sorunların ardı arkası kesilmiyor. İlk önce termal sorunlarla gündeme oturan yeni MacBook Pro modelleri, şimdi de T2 çipinden kaynaklanan kernel sorunla gündemde. Üstelik yalnızca yeni MacBook Pro modellerinde değil, T2 çipinin yer aldığı iMac Pro‘da da benzer sorunun yaşandığı iddia ediliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/18/2018-15-inc-macbook-pro-icin-sok-iddia/]

Kernel nedir diyenler için; kısaca çekirdek olarak adlandırılan kernel, işletim sisteminin merkezi konumunda.

Kernel Sorunlara Neden Olan T2 Çipi

Kullanıcılar, Apple’ın iMac Pro ve 2018 MacBook Pro’da daha yüksek veri koruması için üstün şifreleme sunan ve “Hey Siri” gibi önemli özellikleri kullanılabilir kılmak amacıyla yer verdiği T2 çipinin kernel sorunlara neden olduğunu söylüyor.

T2 çipinin kernel sorunları tetiklediği ve Mac’leri sürekli yeniden başlatmaya zorladığı belirtiliyor. Apple imzalı özel çipin doğrudan kernel sorunlarını tetikleyip tetiklemediği ve problemin ne kadar yaygın olduğu tam olarak bilinmese de, sorunun T2 yongası tarafından kullanılan yerleşik işletim sistemi Bridge OS‘dan kaynaklandığı saptanmış durumda.

Apple, geçtiğimiz günlerde 2018 MacBook Pro modelleri için termal sorunları ve diğer sorunları gideren özel bir güncelleme yayınlamıştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/24/apple-2018-macbook-pro-icin-onemli-bir-guncelleme-yayinladi/]

Çeşitli forumlarda sorun yaşayan kullanıcılardan bazıları sorunu çözme konusunda ipuçları paylaşması ise dikkat çekiyor. Sorunun çözümü için sabit disklerin silinmesi, macOS’un yeniden yüklenmesi gibi birçok öneri bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz