Ana Sayfa Haberler App Store’da Uygulama İndirilme Sayısı Neden Gösterilmiyor?

App Store’da Uygulama İndirilme Sayısı Neden Gösterilmiyor?

0
App Store Uygulama İndirilme Sayısı Nerede

Birçok kişi, bir zamanlar App Store’da tüm uygulamalar ve oyunlar için indirilme sayısının görülebilir olduğundan habersiz. Bu, inkar edilemez ve son kullanıcı için kesinlikle önemli bir yere sahip olan “uygulama indirilme sayısı” ne yazık ki o dönem geliştiricilerin itiraz etmesi sonucu kaldırıldı ve o günden bu yana, popüler uygulama mağazasındaki hiçbir uygulama veya oyun için indirilme sayısı gösterilmiyor.

The Wall Street Journal’ın teknoloji haber sitesi The Information, 2008 tarihinde Steve Jobs’la The Wall Street Journal’ın muhabiri Nick Wingfield’in yaptığı röportaj kayıtlarının tamamını yayınlayarak bu gerçeği ve daha fazlasını ortaya çıkardı.

Muhabir, App Store’un açılmasından yaklaşık bir ay sonra, 7 Ağustos 2008’de Apple’ın efsanevi CEO’su ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Uygulama İndirilme Sayısı Neden Gösterilmiyor?

Röportajın bir noktasında, Steve Jobs, App Store’daki uygulamalar ve oyunların indirilme sayısının başlarda kullanılabilir olduğundan bahsediyor.

Daha sonra, günümüz popüler uygulama mağazasından indirilme sayısının neden kaldırıldığına değinen Jobs, Apple’ın bu özelliği App Store’dan kaldırması gerektiğini çünkü geliştiricilerin itiraz ettiğini söylüyor.

Steve Jobs’ın App Store’un Geleceği Hakkındaki Öngörüsü

Steve Jobs App Store

Röportajda ayrıca, Steve Jobs, uygulama mağazasının lansmanından 30 gün sonra Apple’ın geliştiricilere 21 milyon dolar ödediğini öğrendiğinden ve bunun büyük bir şey olduğundan bahsediyor.

Röportajın sonunda Jobs, uygulama mağazasının potansiyeline atıfta bulunmak için “Kim bilir? Belki zaman içinde bir milyar dolarlık pazar yeri olur.” diyor.

Bir zamanlar, hiçbir kimsenin bir uygulama mağazasının gelecekte 1 milyar dolarlık eşiğe ulaşabileceğini tahmin etmeye bile cesaret bile edemediği dönemde teknoloji öncüsü böyle bir tahminde bulunmadan geri kalmamamıştı.

Nitekim App Store, 1 milyar dolarlık gelir elde etmeyi bırak, WWDC 2018’de Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, geliştiricilere 100 milyar dolar ödeme yapan bir pazar yerine dönüştü.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz