Ana Sayfa Haberler Autodesk, İki Önemli Uygulamasını macOS Platformundan Çekiyor!

Autodesk, İki Önemli Uygulamasını macOS Platformundan Çekiyor!

0
macOS Autodesk Alias ve VRED

Autodesk, son zamanlarda güncellemeyi bıraktığı Alias ve VRED uygulaması için önemli bir açıklama yaptı. Otomotiv sektöründe ve endüstriyel tasarım için kullanılan Alias ve 3D görselleştirme yazılımı olarak kullanılan VRED, macOS platformunun son sürümünde kullanılamayacak.

Autodesk’in online destek sayfasında paylaşılan bir notta, eski Alias ​​sürümlerinin macOS High Sierra’da veya daha eski macOS sürümlerinde çalışabildiği ancak macOS Mojave’de OpenGL’nin kaldırılmasından dolayı bu işletim sisteminde VRED ve Alias sürümlerinin çalışmayacağı belirtildi.

Autodesk’in notuna göre, yapılan değişiklik, şirketin geliştirme ekiplerinin yenilikleri piyasaya daha hızlı getirmeye odaklanmasına ve daha sık yazılım güncellemelerine izin vermesine olanak veriyor.

Şirketin açıklaması, Apple’ın Haziran ayındaki WWDC etkinliğinde duyurduğu macOS Mojave’nin Metal’i desteklemek için grafik donanımı gerekeceği ve Mac’te OpenGL ve OpenCL için geliştirilmelerin durdurulduğunu açıklamasını takip ediyor.

Autodesk’in, macOS Mojave’de çalışmayacak olan uygulamaları için OpenGL’nin kullanımdan kaldırılmasını neden sorumlu tuttuğu net değil. Çünkü macOS High Sierra’daki OpenGL uygulaması macOS Mojave’de bulunuyor.

Şirkete göre, Mac kullanıcılarının uygulamaları kullanabilmek için birden fazla seçeneği var. Kullanıcılar, Boot Camp geçici çözümü kullanarak Windows sürümüne geçebilir veya macOS Mojave’ye yükseltmesini yapmadan macOS High Sierra veya diğer Mac sürümlerinde kalabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz