Ana Sayfa Apple Apple, iOS 12 ile Spam iMessage Mesajlarına Savaş Açıyor!

Apple, iOS 12 ile Spam iMessage Mesajlarına Savaş Açıyor!

0
Apple Spam iMessage iletileri

Bir süredir Çinli Apple müşterilerini rahatsız eden spam iMessage mesajları için beklenen hamle geldi. Kullanıcılardan ve düzenleyici resmi kurumlardan gelen eleştirilerin ardından harekete geçen Apple, spam iMessage mesajlarını azaltmak için çalışma başlattı.

Reuters’ın haberine göre, China News Service’den alınan bir raporda, Apple’ın spam iMessage mesajlarını azaltmanın yolunu bulmaya çalıştığı belirtiliyor.

Bir Apple sözcüsü Reuters’a açıklamada bulundu ancak China News Service’in paylaştığı rapora yorum yapmayı reddederek “bir süredir spam sorununu düzeltmek için çalışıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta, Apple’ın iMessage servisi kullanılarak kumar oyunları gibi yasadışı içeriklerle kullanıcıların spam mesaj yağmuruna tutulduğu ortaya çıkmıştı. Kullanıcıların tepki göstermesi üzerine, düzenleyici resmi kurumlar da harekete geçti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/25/spam-imessage-iletileri-yuzunden-iphone-kullanicilarinin-basi-dertte/]

Çinli resmi kurumlar, spam mesajlar ve çağrılarla mücadele etmek için yeni bir kampanya başlattı. Spam ve reklam için yapılan aramalar dünya çapında büyük bir sorun. Özellikle bu tür eylemler için insanların telefon numaralarının para karşılığı satıldığı bir pazar olan Çin’de durum oldukça kritik.

Hindistan’da da benzer spam sorunları yaşanıyor. Cupertino merkezli şirket, iPhone’lara gelen spam çağrıları raporlama özelliğine benzer bir özellik sunmaması durumunda ülkedeki operatörler tarafından engellenmekle tehdit ediliyor. Teknoloji devi, gizlilik konusunda endişelerini dile getirse de Hindistan Telekomünikasyon Kurumu’na spam çağrılar için alternatif bir seçeneğin sunulacağını belirtti.

Apple, iOS 12’nin bir parçası olarak spam mesajlar ve çağrılar için geliştiricilerin engelleme uygulamaları oluşturmaları adına çeşitli yollar sunacak. Bu yollardan birisi de “SMS and Call Spam Reporting” olarak adlandırılıyor. Şirket bu özellik için birçok geliştirici dokümanını paylaştı.

“SMS and Call Spam Reporting” özelliği sayesinde kullanıcılar, son aramalar ve mesajlar listesinde bir raporlama seçeneğini kullanabilecekler. Özellikle birlikte, son aramalar ve mesaj listesinde bir “Raporlama” seçeneğini sunulacak. Bu seçenek kullanılarak spam raporlaması yapılabilecek.

iOS 12’nin bu özelliğinin Çin ve Hindistan gibi spam sorunlarının yoğun olduğu ülkelere özel mi yoksa dünya çapında kullanıma sunulacak mı şimdilik belirsiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz