Ana Sayfa Apple Bugüne Kadar 3 Milyon HomePod Satıldığı Tahmin Ediliyor

Bugüne Kadar 3 Milyon HomePod Satıldığı Tahmin Ediliyor

0

Amerika’da faaliyet gösteren CIRP’ın yaptığı araştırmaya göre, Amazon Echo, Google Home ve Apple HomePod gibi ürünler 50 milyon satış rakamını gördü.

Önemli veri şirketlerinden biri olan CIRP, Apple’ın HomePod isimli ürününün ikinci çeyrek itibariyle 3 milyon civarında sattığını belirtiyor. Apple’ın bu satış rakamıyla beraber pazarın yüzde 6’sına hakimiyet kurduğu öngörülüyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/31/homepod-ios-12-ile-beklenen-ozellige-kavusuyor/]

Veriler karşılaştırıldığında, Amazon Echo’nun pazarın yüzde 70’ine, Google Home’un ise yüzde 24’üne sahip olduğu görülüyor. Ürünün şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada, Fransa ve Almanya’da satışta olduğunu belirtelim.

Analizi yapan firmanın kurucu ortağı olan Josh Lowitz, yaptığı açıklamada Apple’ın daha rekabetçi bir ürün sunmaması halinde akıllı hoparlör pazarında pazar payı elde etmesinin zor olabileceğini söyledi.

HomePod'un 3 Milyon satması ve pazarın %6'sını edinmesi bekleniyor

Amazon Echo 50 dolar, Google Home 129 dolar gibi fiyatlardan başlarken Apple’ın ürünü 349 dolar fiyat etiketine sahip. Bu fiyata neredeyse 2 adet Amazon Echo ve 2 Adet Google Home satın alınabiliyor.

Satış rakamlarına ek olarak firmanın daha ucuz bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı belirtildi. Nisan ayında bir Apple analistinin verdiği bilgiye göre Çin’de üretilecek olan bu modellerin hangi ürüne benzeyeceği konusunda herhangi bir bilgi yok ancak 150 ila 200 Dolar arasında bir yere konumlandırılacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz