Ana Sayfa Apple Apple Tarafından Sağlanan e-Posta Adreslerine Spam Engeli!

Apple Tarafından Sağlanan e-Posta Adreslerine Spam Engeli!

0
Apple e-Posta Adresleri

Apple tarafından sağlanan @mac.com, @me.com ve @icloud.com uzantılı e-posta adreslerine tam spam koruması geldiği ortaya çıktı.

Son dönemde kullanıcılar, Apple tarafından sağlanan e-posta adreslerinden herhangi birini, herhangi bir üçüncü taraf servislerde kullandıklarında spam sorunuyla karşılaşmaya başladı. Özellikle, Gmail gibi üçüncü taraf servisleri kullanılarak Apple tarafından sağlanan e-posta adresileri aracılığıyla gönderilen e-postalar spam olarak algılanıyordu.

Apple iCloud ve Gmail

Eposta servisleri için DMARC adında, endüstri çapında bir e-posta kimlik doğrulaması, politika ve raporlama protokolü kullanılıyor. Görünüşe göre Apple, Temmuz ayında DMARC politikası yükseltmesi yaptı.

Bu yükseltme sonrası, Apple tarafından sağlanan e-posta adreslerini kullanılarak üçüncü taraf servis aracılığıyla gönderilen mailler, e-posta istemcileri tarafından spam olarak işaretlenmeye başladı.

WiseTools’daki DMARC kayıtları, @mac.com, @me.com ve @iCloud.com uzantılı e-posta adreslerinin artık “p=quarantine” protokolüne dahil edildiğini doğruluyor.

DMARC, bir e-postadaki “gönderen” adresin sahte olması gibi yaygın kimlik avı saldırı türlerinden biri ile mücadele etmek için tasarlanmış bir protokol.

Her ne kadar rahatsız edici olsa da, Apple’ın kendi e-posta servislerinde “p=quarantine” protokolünü kullanmaya başlaması doğru bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Artık, @mac.com, @me.com veya @icloud.com uzantılı e-posta adreslerinde önemli bir mail göndermeden önce Apple’ın kendi Mail uygulamasını veya iCloud.com adresinden gönderim yapmalısınız. Aksi takdirde, Gmail gibi üçüncü taraf servislerini kullanarak Apple tarafından sağlanan adreslerden mail göndermeniz durumunda, gönderdiğiniz e-posta spam olarak işaretlenecek.

Kısacası, Apple tarafından sağlanan e-posta adresileri için Apple’ın yine kendi servislerini kullanmanız gerekiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz