Ana Sayfa Apple Apple’ın 1 Trilyon Dolarlık Piyasa Değeri Daha da Yükselebilir!

Apple’ın 1 Trilyon Dolarlık Piyasa Değeri Daha da Yükselebilir!

0
Apple

Geçtiğimiz hafta dünyanın tek 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan Apple’ın piyasa değeri daha ne kadar yükselebilir? Girişim sermayesi uzmanı Gene Munster’a göre Apple’ın değeri yükselmeye devam edecek.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/02/apple-dunyanin-tek-1-trilyon-dolarlik-sirketi-oldu/]

CNBC’den Squawk Alley’e verdiği röportajda Gene Munster, “Apple’ın donanımlarının bir hizmet olarak görüldüğünü” ancak aslında “şirketin donanımlarının bir abonelik gibi işlediğini” dile getiriyor.

Şirketin donanımlarının bir abonelik gibi pazarlandığını söyleyen Munster, bundan dolayı Apple’ın yatırımcıların büyük ilgisini çektiğini söylüyor. Örneğin, birçok iPhone kullanıcısı her iki veya üç yılda bir yeni bir iPhone satın alıyor. Bu durum, yatırımcıların teknoloji devine olan güvenini artırıyor.

Apple geçen hafta, hisse başına kazanç ve ortalama iPhone satış rakamı ile beklentileri aşan üç aylık kazancını paylaştı. Bir gün sonra şirketin hisse senedi fiyatı 207 doların üzerine çıktı. Apple böylece piyasa değerini 1 trilyon doların üstüne çıkarmış oldu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/01/apple-2018-mali-yili-ucuncu-ceyrek-sonuclarini-acikladi/]

Gene Munster, Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google’ın bir bütün olarak borsada güvenli bir liman olmadığını düşünüyor. Özellikle Netflix ve Facebook gibi şirketlerin hisse senedi fiyatının düşmeye devam edeceğinin altını çiziyor.

Bununla birlikte, teknik olarak hisse senetlerindeki performans düşüklüğünün Apple, Google ve Amazon’un büyümesini devam ettireceğini belirtiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz