Ana Sayfa App Store Apple, App Store’daki Kumar Uygulamalarını ve Oyunlarını Tümüyle Yasakladı!

Apple, App Store’daki Kumar Uygulamalarını ve Oyunlarını Tümüyle Yasakladı!

0
App Store Kumar

Apple’dan App Store’daki kumar uygulamaları ve oyunlarına büyük darbe. Apple, dünyanın en popüler, en temiz ve en düzenli uygulama mağazası olarak görülen App Store için yeni bir düzenleyici karar aldı.

Cupertino merkezli şirket, kumarla ilgili uygulamaları ve oyunları uygulama mağazasından tümüyle kaldırmaya yönelik yeni bir Uygulama İnceleme Politikası‘nı uygulamaya koydu.

Artık App Store’da özel izinler dışında hiçbir şekilde kumarla ilgili uygulama veya oyun yer alamayacak.

Yasak özellikle sınırsız web erişimene sahip uygulamaları etkiliyor. Sınırsız web erişimine sahip uygulamalar, uygulama içinde bir web tarayıcısı penceresi sunabiliyor. Bu sayede uygulama kullanıcıları, herhangi bir URL’ye doğrudan uygulama aracılığıyla erişim sağlayabiliyor.

Apple’ın zaten kumar oyunları ve uygulamalara karşı uyguladığı kısmi yasağı kimi geliştiricilerin bu şekilde atlattığı gerçeğiyle şirketin bu yönde bir karar almış olabileceği üzerinde duruluyor.

Şu anda onlarca oyun ve uygulama, kumara dönük içerik bulundurması gerekçesiyle App Store’dan kaldırıldı. Birçok uygulama geliştiricisi şaşkınlığını ve tepkisini Twitter gibi sosyal medya sitelerinde dile getirmeye başladı.

Apple’ın temizliğe yakın zamanda başladığı ve temizliğin devam ettiği belirtiliyor.

Ayrıca, uzun zamandır zaten Apple’ın uygulama mağazası için kumar oyunlarının ve uygulamalarının yasaklı olduğunun bir kez daha altını çizelim. Apple, kumar ve piyango gibi uygulamalar ve oyunlar için oldukça titiz davranıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz