Ana Sayfa Apple Apple, Siri’de Özelleştirilmiş Dil Modelleri Kullanıldığını Açıkladı!

Apple, Siri’de Özelleştirilmiş Dil Modelleri Kullanıldığını Açıkladı!

0
Apple Siri

Apple, Machine Learning Journal dergisinde Siri’nin küçük işletmeler ve restoranlar gibi yerel ilgi alanlarının isimlerini tanıma yeteneğini geliştirmeye yönelik zorluklarla nasıl başa çıktığını ayrıntılı bir şekilde paylaştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/applein-yeni-makine-ogrenimi-ve-ai-sefi-siriyi-duzeltebilecek-mi/]

Teknoloji devi Apple, Siri’nini otomatik konuşma tanıma sisteminin doğruluğunu artıran Geo-LM’ler olarak bilinen kullanıcının coğrafi konum bilgisini içeren özelleştirilmiş dil modelleri oluşturduğunu açıkladı. Bu modellerin Siri’nin daha iyi tahminlerde bulunmasını sağladığı belirtiliyor.

Apple, sadece ABD nüfusunun yüzde 80’ini kapsayacak ve Birleşik Devletler’deki 169 Birleşik İstatistik Bölgesi’nin her biri için bir Geo-LM ürettiğini açıkladı. Şirket ayrıca, dünya çapında CSA’lar tarafından tanımlanmayan tüm bölgeleri kapsayacak tek bir global Geo-LM ürettiğini belirtiyor.

Bir kullanıcı Siri ile sorgulama yaptığında sistem kullanıcının mevcut konumuna göre Geo-LM ile özelleştirme yapıyor. Kullanıcı CSA dışındaysa veya Siri için Konum Hizmetleri kapalıysa sistem varsayılan olarak global Geo-LM’ye geçiyor.

Apple’ın değindiği konular oldukça teknik ve kapsamlı ancak tüm bunlar Siri’nin yerel ilgi alanlarının isimlerini daha iyi anlayabilmesini ve tespit etmesinin sağlandığının bir göstergesi. Ayrıca, bir kullanıcının coğrafi konumuna bağlı olarak farklı yerdeki aynı restoranın ayrımını daha iyi yapılabiliyor.

Apple, özelleştirilmiş dil modellerini ABD’nin sekiz büyük metropol bölgesinde test ettiğini söylüyor. Testlerde Siri’nin hata oranının yüzde 41,9 ile yüzde 48,4 arasında azaldığı tespit edilmiş.

Yakın zamanda Loup Ventures tarafından yapılan bir araştırmayla, Siri’nin Google Assistant’a yakın deneyim sunduğu saptanmıştı. Tüm bu geliştirmelerle, Siri’nin gelecekte çok daha iyi olacağı çıkarımında bulunmak mümkün.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/26/siri-sorulan-sorularin-yuzde-78ini-dogru-cevaplamayi-basardi/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz