Ana Sayfa Apple Kritik iOS Hatalarını Keşfeden Güvenlik Araştırmacısının Şaşırtıcı Talebi!

Kritik iOS Hatalarını Keşfeden Güvenlik Araştırmacısının Şaşırtıcı Talebi!

0
iOS Güvenlik Açığı

Google tarafından istihdam edilen bir güvenlik araştırmacısı, iOS platformunda tespit ettiği hataları bildirmesi karşılığında Apple’ın yardım kuruluşlarına 2.5 milyon dolar ödemesini istedi.

Ian Beer, Google’ın diğer şirket yazılımlarındaki güvenlik açıklarını ve hataları bulmayı ve daha sonra kamuya açık olarak paylaşılmasından önce bunların düzeltilmesi için firmalara 90 gün tanıyarak çalışan Project Zero girişiminin bir üyesi.

Girişim, şirketleri yazılım hatalarını düzeltmeye zorlayarak internetin daha güvenli hale gelmesini amaçlıyor.

Apple, işletim sistemindeki hataları tanımlamak için güvenlik araştırmacılarına zaman zaman ödeme yapıyor ancak diğer benzer programların aksine programa davet gerekiyor.

iOS Ian Beer
Ian Beer

Business Insider’ın haberine göre, Beer’nin yayınladığı iOS hatalarından dolayı programa davet hakkı kazandı ve toplamda 1,23 milyon dolar alacağı bulunuyor. Beer, Apple’ın bu rakamı kendisine ödemek yerine yardım kuruluşlarına 2,45 milyon ABD doları ödemesini istiyor.

Ian Beer’in talebi için Apple cephesinden henüz bir yorum gelmedi ancak güvenlik araştırmacısının bu talebi birçok kişiye örnek olacak türden.

Apple, güvenlik ödül programını iki yıl önce başlattı ve güvenlik açığı başına maksimum 200 bin ABD doları ödeme olanağı sunuyor. Bir yılın ardından bazı güvenlik araştırmacıları, nispeten daha düşük ödemeler aldıklarını söyleyerek Apple’a sitem ediyor.

Araştırmacılar, Apple cihazlarının kırılması için çalışmalar yaparak güvenlik açıklarını çok daha fazla rakamlara devletlere ve firmalara satabildiklerini söylüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz